vineri, 9 octombrie 2015

Publicat la 10/09/2015 06:39:00 p.m. de Anonim

Înfrângere grea pentru baschetbaliștii medieșeni

Gaz Metan Mediaș a debutat în campionat cu un eşec categoric la Târgu-Mureş. Sâmbătă, medieșenii întâlnesc alți adversari cu sete de victorie.


Autor: Alex PÎNTEA

Gruparea de pe Târnava Mare a fost surclasată în deplasare, de Baschet Club Târgu-Mureş, cu scorul de 96-65. Alb-negrii au pierdut trei dintre cele patru sferturi ale confruntării disputate duminica trecută. În etapa următoare, gaziştii vor întâlni pe teren propriu, la sfârşitul acestei săptămâni, Universitatea Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Evoluţie nereuşită

Gazul a avut un început slab de meci pe terenul vicecampioanei din sezonul trecut. Mureşenii s-au instalat repede la cârma jocului, reuşind să câştige primul sfert la o diferenţă concludentă, scor 25-7. Sfertul al doilea a fost unul echilibrat şi s-a terminat la egalitate. În repriza a doua, tot formaţia gazdă a marcat mai mult, iar diferenţa a crescut şi ea constant pe tabela de marcaj. S-a încheiat 96-65 pentru formaţia din Târgu-Mureş. În tabăra gaziștilor, cel mai bun jucător din teren a fost Robertas Grabauskas, care a încheiat partida în double-double cu 14 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Aliaksandr Pustahvar a reuşit 17 puncte, trei recuperări și două pase decisive, iar Gediminas Navickas a avut 10 puncte, trei recuperări și o pasă decisivă.

Nivel ridicat

La finalul partidei pierdute la Mureş, tehnicianul alb-negrilor a apreciat că formaţia sa nu se poate ridica, deocamdată, la nivelul de joc arătat de gazde. Mihai Popa speră să reuşească să pună la punct problemele cu care se confruntă jucătorii săi. „În primul rând, vreau să felicit echipa din Târgu-Mureș pentru prestația din această seară. Din păcate, noi nu ne putem ridica încă la acest nivel. Mai avem mult de muncă, după cum știți am început pregătirea mult mai târziu, dar aceasta nu este o scuză, pentru că timpul nu ne așteaptă și meciurile or să vină în continuare, dar sper ca în perioada următoare să putem pune la punct problemele multe pe care le avem. Am reușit să evoluăm ceva mai bine în sferturile doi şi trei, dar, din păcate, este prea puțin. Meciul durează patru sferturi și am simțit o încărcare mare pentru jucători, nu înțeleg din ce motiv, dar mai avem mult de lucrat până să ajungem în punctul în care vreau eu”, recunoaște Popa.

Meci greu

Pentru Gaz Metan urmează, sâmbătă, o nouă partidă foarte dificilă. Gruparea de pe Târnava Mare va întâlni, în Sala Sporturilor, Universitatea Banca Transilvania Cluj-Napoca, formaţie pregătită de fostul tehnician al gaziştilor, Marcel Ţenter. În etapa inaugurală, clujenii au pierdut surprinzător pe teren propriu, cu nou-promovata Dinamo Bucureşti, astfel că vin la Mediaş cu sete de victorie. Confruntarea se va disputa sâmbătă seara, de la ora 18.00.
    Trimite prin e-mail