marți, 13 octombrie 2015

Publicat la 10/13/2015 11:28:00 a.m. de Anonim

Asociația "Dăruiește Viața" lansează ghiduri cu informații esențiale despre cancer

Asociația "Dăruiește Viața" lansează ghiduri cu informații esențiale despre 16 tipuri de cancer, într-o formă accesibilă pacienților."Ghidurile de tratament personalizate pentru 16 tipuri de cancer sunt disponibile din această lună pentru românii care suferă de diverse forme de cancer, dar și pentru apropiații lor. Acestea oferă informații sigure din punct de vedere medical, care sunt verificate de medici de top din UE", afirmă reprezentanți asociației într-un comunicat transmis AGERPRES.
Ghidurile gratuite oferite în acest proiect sunt deja disponibile la adresa www.daruiesteviata.ro/ghidul-tau-in-cancer și oferă tocmai siguranța unor sfaturi avizate, venite din partea unor medici specialiști care sunt la curent cu cele mai noi informații în privința tratării cancerului.
Cele 16 ghiduri sunt pentru cancer de sân, de prostată, de vezică, de ficat, melanom, cancer de col, endometrial, pancreatic, de stomac, leucemie acută mieloidă, leucemie cronică mieloidă, cancer esofagian, cancer colorectal, cancer de plămâni, cancer de ovare și limfom folicular.
Proiectul este realizat cu sprijinul "European Society for Medical Oncology" (ESMO), cel mai prestigios for al medicilor oncologi din Europa, și face parte din programul Voluntar de Profesie, inițiativă a Fundației Vodafone România.
Informațiile pot fi descărcate și pe telefoane/tablete/iPad de pe site-ul www.daruiesteviata.ro. De asemenea, în majoritatea secțiilor de oncologie vor fi plasate materiale informative (postere și flyere) cu un QR code pentru ca aceste ghiduri să poată fi descărcate instantaneu.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul este a doua cauză a mortalității în lume. Se estimează că numărul celor afectați de boli maligne va crește cu 50% până în anul 2050. La fiecare trei persoane, una va face cancer. Anual, aproape 100.000 de români sunt diagnosticați cu diverse forme de cancer, iar alți 400.000 au supraviețuit bolii.
    Trimite prin e-mail