vineri, 11 septembrie 2015

Publicat la 9/11/2015 07:48:00 a.m. de Redacţie

Lucrări blocate pe Moșnei. Primăria și operatorul de apă se acuză reciproc pentru întârziere


Reabilitarea străzii Moşnei, de la Oraca şi până la eleşteu, mai are de aşteptat. Porţiunea este, pur şi simplu, ciuruită de gropi.


Autor: Alex PÎNTEA

Reprezentanţii municipalităţii spun că lucrările nu au început din cauză că societatea Apa Târnavei Mari S.A. nu a executat extinderea reţelei de apă şi canalizare menajeră în zonă. În replică, operatorul de apă-canal susține că aşteaptă bani de la bugetul local în urma rectificării bugetare din luna septembrie pentru a se putea apuca de treabă.

Din primăvară până-n toamnă

În luna aprilie a acestui an, Primăria Mediaş a predat amplasamentul pentru cea de-a doua porţiune strada Moşnei, în vederea extinderii şi reabilitării. Astfel, strada va avea o lăţime de şapte metri, carosabil, pistă de biciclete, trotuar şi un zid de sprijin. Lucrările care trebuiau finalizate anul acesta s-au oprit, iar asta pentru că - potrivit municipalităţii, Apa Târnavei nu a efectuat lucrarea de extindere a reţelei de apă şi canalizare menajeră pe respectivul sector de drum. „Municipalitatea a încheiat un contract de lucrări cu SC Posada MED pentru reabilitarea străzii Moşnei, etapa a doua. În acest contract sunt prinse următoarele lucrări: un zid de sprijin pe partea stângă a străzii, pistă pentru biciclişti, trotuar din pişcoturi, o rigolă deschisă şi sistem rutier. Lucrările la pista de biciclete şi sistemul rutier nu au început deoarece operatorul de apă şi canal nu a executat lucrarea de extindere a reţelei de apă şi canalizare menajeră pe acelaşi sector de drum”, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. 

Aşteaptă fonduri 

Pe de altă parte, reprezentanţii operatorului de apă-canal spun că lucrările sunt sistate din cauză în zonă au apărut proprietăţi noi, iar proiectul existent trebuie modificat, dar şi că aşteaptă să primească bani de la bugetul local pentru a se putea apuca de treabă. „La momentul actual, lucrările de introducere reţelei de apă şi canalizare menajeră în zonă sunt sistate din cauza faptului că, faţă de situaţia iniţială, au fost identificate noi proprietăţi care au impus reproiectarea, redimensionarea reţelei şi obţinerea de autorizaţii în consecinţă. La sfârşitul lunii septembrie va avea loc şi rectificarea bugetară care va permite demararea şi finalizarea execuţiei lucrărilor”, afirmă Iulia Tarnu, șefa Serviciului Relaţii în cadrul societăţii Apa Târnavei Mari.

Trei ani întârziere

Pista de biciclete din municipiul de pe Târnava Mare ar trebui să fie una de 3,4 kilometri şi o lăţime de doi metri, pe traseul de la podul peste Valea Moşnei până la Eleşteu. În anul 2011 a fost dată în folosinţă prima parte a pistei de biciclete de pe strada Moşnei, pe o lungime de 1,4 kilometri. Cea de-a doua parte a pistei trebuia finalizată în anul următor, lucru care nu s-a mai întâmplat, chiar dacă au mai trecut trei ani de atunci. Aceasta este prima pistă pentru biciclete care a fost amenajată în municipiul de pe Târnava Mare în scop de agrement.
    Trimite prin e-mail