duminică, 13 septembrie 2015

Publicat la 9/13/2015 10:22:00 a.m. de Redacţie

BASCHET | Meciuri de verificare pentru elevii lui Teleabă


Gaz Metan Mediaș participă la Cupa Mureşul și va juca astăzi cu echipa gazdă. Formaţia antrenată de Ovidiu Teleabă şi Mihai Popa a pierdut prima partidă de verificare înaintea startului de sezon.

Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii au fost învinşi de CSU Atlassib Sibiu, într-o partidă în care au evoluat fără niciun pivot în teren.

Eșec pe teren propriu

Partida disputată vinerea trecută, în Sala Sporturilor, în compania celor de la Sibiu, a fost prima de verificare pentru Gaz Metan la zece zile de la reunirea lotului. De cealaltă parte, pentru sibieni a fost al patrulea joc amical din pauza competiţională. Vizitatorii au câştigat primul sfert al confruntării de la Mediaş şi au avut un avans de 13 puncte la pauza mare, care a crescut apoi şi mai mult după sfertul al treilea. Ultimele zece minute au aparţinut gaziştilor, care au mai recuperat din ecart, în principal datorită aruncărilor de la distanţă, astfel că s-a încheiat în cele din urmă 112-104 pentru CSU Sibiu.
Mulţumit de jucători
Primul joc de pregătire pentru gazişti a fost pentru conducerea tehnică a echipei un prilej de a testa jucătorii aflaţi în probe. Aceştia au convins şi vor îmbrăca tricoul alb-negru în sezonul viitor. „Noi acum zece zile am început pregătirea, deci este un meci care a venit puțin cam devreme, dar scopul a fost atins. Pentru mine a fost doar o verificare a jucătorilor pe care i-am adus la Mediaș, am vrut să văd cum se prezintă. Am rulat întreg lotul, scorul m-a interesat mai puțin. De asemenea, am jucat fără pivoţi sub panou, deci noi nu am avut oameni la recuperare. Sunt mulțumit de absolut toți jucătorii. Bineînțeles că mai avem mult de muncă. Apărarea va fi baza și în sezonul următor, mai avem mult de lucru, avem și în sistemul ofensiv foarte mult de lucru, timpul este scurt. O să încercăm să punem la punct tot ce se poate pune la punct. Oricum, până la începutul lui octombrie mai este destul timp, sper să nu avem probleme cu accidentările și atunci eu zic că totul va fi bine. Toți jucătorii aflați în probe vor rămâne la Mediaș”, a anunțat tehnicianul Ovidiu Teleabă.

Spectacol în patru

În perioada 11-13 septembrie, Gazul participă la Cupa Mureşul. Alături de formaţia gazdă, mai sunt prezente echipele Dinamo Bucureşti şi Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti. Duminică, de la 13.30, Mediașul va întâlni Baschet Club Târgu-Mureş.

Doi pivoţi noi

Gruparea de pe Târnava Mare şi-a completat lotul de jucători cu doi pivoţi, în condiţiile în care Nikola Siladji a rămas la Partizan Belgrad. Cei doi nou-veniți sunt lituanianul Robertas Grabauskas (25 ani), care a evoluat sezonul trecut în Estonia, la Tallinna Kalev, şi ucraineanul Aleksandr Tishchenko (26 ani), venit de la Budivelnyk Kiev.
    Trimite prin e-mail