miercuri, 9 septembrie 2015

Publicat la 9/09/2015 10:37:00 a.m. de Redacţie

Alimente care trebuie ignorate când foamea este prea marePublicația Huffington Post dezvăluie lista celor mai neindicate opțiuni atunci când foamea este prea mare.

Tot așa cum nu este bine să se facă cumpărături cu stomacul gol, tot așa experții afirmă că nu este bine ca foamea intensă să fie potolită cu anumite alimente, scrie 7sur7.be, preluată de Agerpres.
Nerecomandată este o mâncare condimentată. "Dacă nu aveți nimic în stomac, nimic nu va împiedica alimentele condimentate să intre în contact cu mucoasa și acest lucru poate provoca iritații", arată gastrologul Lisa Ganjhu. Este preferabil să se evite orice fel de mâncare cu piper, ardei iute sau cu sosuri prea picante.

Nu ar trebui consumate nici fructe singure. Consumul unui măr sau al unei banane, fără nimic altceva alături, nu este recomandat, potrivit unei dieteticiene. Este preferabil zahărului din bomboane și biscuiți, însă trebuie adăugate proteine la fructe, cum ar fi nuci sau brânză de vaci.
Trebuie evitate și pachetele de chipsuri sau crackers, problema fiind că cine mănâncă astfel de snacksuri nu se poate opri. Aceste alimente sunt foarte sărate și se digerează rapid. O specialistă în nutriție recomandă pregătirea unui sandwich adevărat, de exemplu cu file de curcan și pâine completă.
Portocalele, menta, cafeina și sosul tomat fac stomacul să producă acid, consumatorii riscând să se aleagă cu iritații și inflamații. Cei care suferă de gastrită nu ar trebui să bea cafea.
Deși sushi este cunoscut ca o mâncare sănătoasă, orezul alb nu conține destule fibre, iar sosul soia este prea sărat. "Imediat va apărea setea, iar creierul confundă setea și foamea, așa încât consumul de alimente crește, deși un pahar de apă ar fi suficient", arată Huffington Post, preluat de 7sur7.be.
Ultima capcană enunțată este consumul de alcool pe stomacul gol. Cine procedează așa se îmbată mai repede, iar alcoolul băut duce la scăderea nivelului de leptină, hormonul care transmite la creier starea de sațietate.
    Trimite prin e-mail