miercuri, 1 iulie 2015

Publicat la 7/01/2015 11:31:00 a.m. de Redacţie

Prima din Mediaş la Evaluarea Naţională


O elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 7 din municipiul Mediaş a obţinut cea mai mare medie pe oraş la Evaluarea Naţională.


Autor: Alex PÎNTEA

Anamaria Ştefania Goga a avut 9,95, la doar cinci sutimi de media maximă, iar din toamnă va fi elevă în clasa de matematică-informatică a Şcolii Naţionale de Gaz. Tânăra a obţinut nota 10 la limba şi literatura română, respectiv 9,90 la matematică şi spune că a muncit foarte mult, motiv pentru care se aştepta la acest rezultat. „Mie nu mi s-a părut neapărat un examen foarte dificil. Mă aşteptam la un rezultat bun, pentru că am muncit foarte mult încă din clasa a V-a. Am ales Şcoala Naţională de Gaz, profilul matematică-informatică, deoarece am înţeles că se munceşte foarte mult şi se ţine cont de regulamentul de ordine interioară, lucruri care mă atrag“, a explicat ea.

Șeica Mare are o elevă de nota 10

La nivelul judeţului Sibiu, 2.899 elevi au participat la Evaluarea Naţională. Rezultatele finale arată că doar șapte dintre ei au obținut media maximă. Singura medie de 10 la o școală din mediul rural îi aparține Mariei Mihaela Șușa, elevă a Școlii Gimnaziale Șeica Mare.

Admiterea

Elevii care au absolvit gimnaziul anul acesta vor intra la liceu pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională și a mediei generale din clasele V-VIII, prin repartizarea computerizată care se va desfășura în data de 14 iulie. Prevederile fac parte din ordinul Ministrului Educației privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal 2015-2016. În media de admitere la liceu, Evaluarea Națională va avea în continuare o pondere de 75%, iar diferenţa de 25% va fi media claselor V-VIII. Elevii trebuie să completeze fișele de înscriere la liceu începând cu data de 3 iulie.
    Trimite prin e-mail