miercuri, 1 iulie 2015

Publicat la 7/01/2015 11:53:00 a.m. de Redacţie

Luăm premiul cel mare?



Bătălia Reciclării s-a încheiat oficial în această săptămână.


Autor: Alex PÎNTEA

Timp de şase luni, 46 de oraşe din România s-au întrecut la colectarea selectivă a deşeurilor. După ce, anul trecut, municipiul Mediaş s-a clasat pe poziţia a patra la nivel naţional, anul acesta ţinta este titlul de Oraşul Reciclării şi marele premiu care constă în amenajarea unui parc tematic eco.
Medieșenii au încercat să colecteze o cantitate cât mai mare de deşeuri. „Cu ajutorul tuturor celor care au separat deșeurile de hârtie/carton, plastic/metal și sticlă, municipiul de pe Târnava Mare ar putea primi titlul de Orașul Reciclării și premiul cel mare, un parc 100% eco amenajat în oraşul nostru. Totodată, prin acțiunile  organizate în școli și grădinițe, evenimentele organizate în zona centrală, dar și informațiile transmise prin diferite mijloace, s-a încercat mobilizarea şi conștientizarea cetățenilor de a separa deșeurile de ambalaje. Sperăm ca în viitor medieșenii să continue procesul de colectare separată a deșeurilor”, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.


Criteriile care vor sta la baza evaluării oraşelor înscrise în cursă sunt calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje, organizate în cele şase luni ale competiţiei. Gala celei de-a treia ediţii a competiţiei Oraşul Reciclării se va desfăşura în luna septembrie la Bucureşti.
    Trimite prin e-mail