joi, 11 iunie 2015

Publicat la 6/11/2015 07:05:00 p.m. de Redacţie

Pregătiri pentru festival! „Mediaş - Cetate Medievală“ a ajuns la cea de-a XI-a ediţie


Festivalul medieval va aduce în centrul istoric mai multe ordine cavalereşti, dar şi zeci de meşteşugari din toate colţurile ţării.


Autor: Alex PÎNTEA

Manifestarea organizată de către Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret se va desfăşura în perioada 19-21 iunie, iar noutatea este că anul acesta va exista o singură locaţie pentru evenimente, Piaţa Regele Ferdinand I. 
    
Târg de meşteşuguri

La fel ca şi în anii precedenţi, străzile Mediaşului vor fi pline de personaje costumate asemenea locuitorilor medievali ai urbei, iar meşteşugari veniţi din toate colţurile ţării îşi vor arăta măiestria în faţa trecătorilor. Muzica medievală, cavalerii şi păpuşile uriaşe vor anima atmosfera pentru toţi cei prezenţi în Piaţa Regele Ferdinand I. „În fiecare dintre cei zece ani de desfăşurare a festivalului de până acum, publicul a fost prezent în număr foarte mare, asistând la spectacole, a gustat din plin reprezentaţiile artiştilor, a luat parte la atelierele amplasate în piaţă. Festivalul continuă astfel să fie un eveniment care a câştigat o notorietate culturală, cu un ecou puternic pe plan naţional, fapt care reiese şi din dorinţa celor peste 80 de meşteşugari participanţi în anul 2014, de a-şi prezenta produsele tradiţionale meşteşugăreşti specifice fiecărei zone, în cadrul târgului nostru“, spune Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.

Cavaleri şi muzică

De la festivalul din acest an nu vor lipsi cavalerii din Mediaş, Paladinii de Terra Medies, alături de cei sosiţi din oraşe medievale precum Artgotica din Sibiu, grupul de reconstituire istorică Terra Ultrasilvana din Braşov, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Fraţii Corbi din Timişoara. Aceştia vor fi prezenţi în costumele lor specifice, vor oferi spectacole pline de culoare, lupte cu spada la punctaj, dansuri medievale, scenete medievale şi spectacole pirotehnice. Copiii nu vor fi uitaţi în aceste zile, lor fiindu-le pregătită o paletă largă de ateliere cu specific medieval, reprezentaţii de teatru şi jocuri interactive. Nume sonore ale muzicii de calitate, precum Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Truverii, Trei Parale, Walter Ghicolescu, Motto, Blackbeers, Bordo Sarkany şi mulți alţii  sunt invitaţi să încânte auditoriul cu piese adulate de publicul tânăr, dar şi de cel trecut de prima tinereţe. „Festivalul «Mediaş - Cetate Medievală» invită şi anul acesta întreaga comunitate medieşeană, dar şi oaspeţi de pretutindeni, să participe la sărbătorirea tradiţiei, portului, spiritului legendei şi misterului“, conchide Costea.
    Trimite prin e-mail