joi, 11 iunie 2015

Publicat la 6/11/2015 07:09:00 p.m. de Redacţie

Medieșean premiat la ECOlimpiada Elevilor 2015


Un elev din Mediaş a ocupat locul I la nivel naţional în cadrul unei competiții organizate de Eco-Rom Ambalaje și Ministerul Educației.


Autor: Alex PÎNTEA

Mii de elevi de clasa a III-a din 45 de localităţi din România au realizat compuneri despre colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje. Lucrarea „Prietenele mele, deşeurile”, scrisă de Noris Leach, elev al Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Mediaș, a fost una dintre cele cinci câştigătoare ale locului I. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București.

A treia ediție

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării Ştiinţifice cu susţinerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a adus proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor în școlile din România. Au participat la această ediţie aproximativ 9.000 de elevi și 351 de cadre didactice. „Vrem să creăm adevărate comunităţi responsabile faţă de deşeurile de ambalaje. Investiţiile pe care le facem în serviciile de gestiune a deşeurilor nu ar fi complete fără investiţia în educaţia tinerei generaţii. Aşa cum suntem deschizători de drumuri în colectarea separată, suntem şi promotorii unor programe de educare cu impact real, laborioase, dar atractive pentru copii”, a declarat Sorin Cristian Popescu, directorul general Eco-Rom Ambalaje.

Mediaşul, pe primul loc

Elevii au realizat câte o compunere, iar învățătorii de la fiecare clasă au nominalizat-o pe cea mai bună şi au înregistrat-o pe site-ul colecteazaselectiv.ro. Cele mai bune 25 de compuneri au fost selectate pentru a fi premiate. Concurenții s-au bucurat de susţinerea comunităţii din cele 45 de localităţi participante prin numărul de voturi unice acordate compunerilor. Ultima departajare privind originalitatea, respectarea normelor de redactare și a temei propuse a fost făcută de un juriu format din reprezentații Ministerului Educaţiei şi ai Eco-Rom Ambalaje.
    Trimite prin e-mail