joi, 11 iunie 2015

Publicat la 6/11/2015 06:54:00 p.m. de Redacţie

Cu bicicleta pe dealuri! Peste 100 de persoane s-au bucurat de Aţel Bike & Hike Tour


Participanţi de toate vârstele din Aţel, Mediaş, Sibiu, Bucureşti şi Târgu-Mureş s-au aflat, sâmbăta trecută, la startul evenimentului de lansare a unui traseu turistic panoramic în comuna Aţel.


Autor: Alex PÎNTEA

Manifestarea a debutat la sediul Grupului de Acţiune Locală Podişul Mediaşului din Aţel, cu înregistrarea participanţilor, preluarea bicicletelor închiriate gratuit şi un seminar de informare cu privire la traseele tematice realizate prin proiecte LEADER pe teritoriul GAL. Totodată, s-au distribuit mape de prezentare cu hărţi, pliante şi alte materiale informative.


Trei trasee

Participantii au plecat apoi pe cele două trasee de bicicletă şi cel de drumeţie însoţiţi de ghizi. Traseul de bicicletă de 30 km s-a bucurat de cei mai mulţi participanţi, astfel că aproximativ 50 de iubitori de mişcare au parcurs pe colinele pitoreşti ale comunei Aţel traseul până în satul aparţinător Dupuş. Aici s-au reunit participanţii de pe toate traseele şi au servit prânzul tradiţional, bucurându-se apoi de activităţile de timp liber puse la dispoziţie, printre care minge de zorb, tras cu arcul, summo fotbal şi orientare cu busola. 


Program cultural

Programul zilei a cuprins şi vizitarea Bisericii Evanghelice din Dupuş şi întoarcerea în Aţel. După vizitarea Bisericii Evanghelice din Aţel, participanţii au avut ocazia să asiste la „Ora de muzică clasică”, oferită de Filarmonica de Stat Sibiu, un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Sibiu, prin Asociaţia Judeţeană de Turism, în cadrul Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu. Evenimentul s-a încheiat la foc de tabără cu muzică folk în satul Dupuş, invitat special fiind cantautorul Marius Matache. „Ne bucurăm de participarea numeroasă înregistrată la eveniment şi de interesul acordat investiţiilor realizate prin intermediul proiectelor LEADER prin GAL Podişul Mediaşului. Avem un teritoriu cu un cadru natural şi cultural deosebit şi ne bucurăm să-l vedem pus în valoare. Mulţumim participanţilor şi îi aşteptăm în continuare pe traseele tematice amenajate pentru turişti în comuna Aţel şi în celelalte comune din teritoriul nostru”, a declarat Ovidiu Drăguşanu, director  executiv al GAL Podişul Mediaşului.


Dezvoltare rurală

Evenimentul de la sfârşitul săptămânii trecute de la Aţel a fost organizat în cadrul proiectului „Funcționarea Grupurilor de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului”. Acesta este finanțat de FEADR prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, Axa IV LEADER, Submăsura 431.2. În cadrul proiectului „Traseu Turistic Panoramic în Comuna Aţel” implementat de Primăria Aţel, prin GAL Podişul Mediașului, au fost amenajate trei trasee turistice cu indicatoare, panouri de informare, locuri de odihnă şi s-au realizat hărţi şi pliante. Două dintre trasee sunt de bicicletă, iar unul este de drumeţie.



Material realizat în cadrul proiectului „Funcționarea Grupurilor de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului”, finanțat de FEADR prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, Axa IV LEADER, Submăsura 431.2.
    Trimite prin e-mail