joi, 28 mai 2015

Publicat la 5/28/2015 08:07:00 p.m. de Anonim

Traseu turistic panoramic la Ațel - din 6 iunie


Grupul de Acțiune Locală Podișul Mediașului îi invită pe toți iubitorii de natură și mișcare în aer liber, săptămâna viitoare, la evenimentul „Ațel Bike & Hike Tour - Lansare traseu turistic panoramic în comuna Ațel“.


Autor: Aurelian LUNGU

În cadrul proiectului „Traseu turistic panoramic în comuna Ațel”, implementat de Primăria comunei Ațel, prin GAL Podișul Mediașului - FEADR, Axa IV LEADER, Măsura 313 - „Încurajarea activităților turistice“, au fost amenajate trei trasee turistice cu indicatoare, panouri de informare, locuri de odihnă și s-au realizat hărți și pliante. Două dintre trasee sunt de bicicletă, iar unul este de drumeție.


Descoperiți nordul județului!

Ruta 1 de City Bike are o lungime de 9 km, cu o dificultate medie. Ea pornește din Gara CFR Ațel, continuă pe DJ 142F/DC 22 și ajunge până în Dupuș. Ruta 2 de Mountain Bike are o lungime de 46 km, dificultate medie-avansată și cuprinde zona Ațel, Dupuș, Dealurile Dârlos, Poarta de Fier, Nisipurilor, Cleafar și Carpenilor, intersectându-se și cu DN 14 și DJ 142 F. Ruta 3 de drumeție se întinde pe o lungime de 18 km și trece prin apropierea principalelor obiective turistice ale comunei.


Inaugurare pe 6 iunie

Ațel Bike & Hike Tour, evenimentul de lansare și popularizare a acestor trasee, va avea loc pe 6 iunie, cu un program accesibil tuturor categoriilor de iubitori de natură și sport. Evenimentul cuprinde prezentarea traseelor tematice amenajate prin proiecte LEADER în teritoriul GAL, parcurgerea demonstrativă a traseelor de mountain bike și drumeție din zona Ațel, activități de timp liber, prânz tradițional, vizitarea bisericilor fortificate, foc de tabără și muzică folk, conform programului anunțat de organizatori. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, prin Asociația Județeană de Turism Sibiu, și al Consistoriului Evanghelic, va avea loc în Biserica Evanghelică Ațel concertul „Ora de muzică clasică”, susținut de Filarmonica de Stat Sibiu, începând cu ora 19.00. „Doritorii, indiferent de vârstă, pot participa la toate activitățile sau pot opta pentru unele dintre ele, în funcție de preferințe. Pentru o bună desfășurare a evenimentului, cei care doresc să participe trebuie să se inscrie la activități, folosind  formularul pus la dispoziție pe www.panoramic-tour.ro. Tot aici se găsesc informații despre posibilități de cazare și accesul în zonă“, au precizat inițiatorii evenimentului, într-un comunicat de presă.


Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Funcționarea Grupurilor de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului“, finanțat de FEADR prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, Axa IV LEADER, Submăsura 431.2.


Program Ațel Bike & Hike Tour

8.30-9.30: înregistrare participanți (sediul GAL Podisul Mediașului, Ațel, nr. 76)
9.30-10.00: prezentarea traseelor tematice (sediul GAL Podișul Mediasului)
10.00: plecare în trasee însoțiți de ghizi
Traseul 1 – Mountain Bike: 46 km, nivel mediu-avansat
Traseul 2 – Plimbare, Hike la Dupuș: 5 km
Traseul 3 – Mountain Bike: 12 km spre Dupuș
Traseul 4 – Mountain Bike pentru copii: 3 km
13.00: prânz tradițional (gulaș) - Dupuș
13.30-17.00: vizitare Biserica Evanghelică Dupuș și activități timp liber - Dupuș
tir cu arcul
minge de zorb
orientare turistică
lupte în costume sumo
17.00: întoarcere în Ațel
18.00: vizitare Biserica Evanghelică Ațel
19.00: concert „Ora de muzică clasică”, cu Filarmonica de Stat Sibiu -  Biserica Evanghelică Ațel
(concert realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu prin Asociația Județeana de Turism Sibiu)
21.00: foc de tabără și muzică folk
Organizatorii își rezervă dreptul de a aduce modificări programului în funcție de situațiile care ar putea apărea, condiții meteo etc.
    Trimite prin e-mail