joi, 14 mai 2015

Publicat la 10:43:00 de

Tot mai puţini şomeri în zona MediașuluiŞomajul continuă să scadă atât la Mediaş, cât şi în zona de nord a judeţului Sibiu pentru a treia lună consecutiv.

Numărul persoanelor fără un loc de muncă a scăzut cu aproape 200 în ultimele săptămâni. Strict în municipiul de pe Târnava Mare, sunt 531 de persoane fără ocupaţie. „Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Mediaş avea în baza sa de date, la sfârşitul lunii aprilie, 2.303 şomeri, dintre care 531 au domiciliul în municipiul de pe Târnava Mare”, a explicat Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Sibiu.
Absolvenţii oricărei forme de învăţământ au obligaţia să se înregistreze în termen de 60 de zile la Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă, altfel riscă să nu mai beneficieze de eventuala indemnizaţie de şomaj, dar şi de alte drepturi oferite de lege. „Pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaj şi de alte facilităţi oferite de lege,  au obligaţia de a se înregistra în termen de 60 de zile de la data absolvirii. Nerespectarea termenului atrage după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj”, avertizează Radu. (A.P.)
    Trimite prin e-mail