miercuri, 27 mai 2015

Publicat la 5/27/2015 09:26:00 p.m. de Anonim

Șeica Mare: străzi asfaltate cu bani europeni

Încă patru străzi din comuna Șeica Mare vor fi modernizate, anul acesta, prin eforturile administrației locale conduse de Nicolae Șușa, care a reușit să atragă fonduri europene nerambursabile în acest sens. 

Nicolae ȘUȘA
„Asfaltăm, până la sfârșitul acestui an, patru străzi din Șeica Mare, cu bani de la Uniunea Europeană, prin programul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pe Măsura 322. În acest moment, proiectul se află în faza de licitație. El a fost listat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice și urmează să aibă loc deschiderea ofertelor, pentru desemnarea constructorului care va realiza întreaga lucrare până la finalul anului 2015, conform contractului“, a menționat primarul Șușa. Cele patru străzi măsoară, în total, aproximativ un kilometru. Pentru aceste lucrări, la Șeica Mare vor fi investiți 125.000 de euro. La final, cele patru artere vor fi asfaltate și vor beneficia de rigole pentru apa pluvială, marcaje longitudinale și indicatoare rutiere noi.

Anul trecut, Primăria Șeica Mare a cheltuit aproximativ un milion de lei, de la bugetul local, pentru asfaltarea a cinci străzi, în lungime de aproximativ 3 km. „Continuăm cu asfaltările, ca în fiecare an. Sper că vom reuși să asfaltăm, anul acesta, patru străzi. Dacă nu ne tăia Guvernul fondurile, reușeam să asfaltăm șapte sau opt. Este regretabil că nu s-a mai urmat vechea formulă de calcul“, a mai apreciat Șușa. (A.L.)
    Trimite prin e-mail