miercuri, 20 mai 2015

Publicat la 5/20/2015 12:05:00 p.m. de Anonim

Iona de Marin Sorescu, la Salina Turda (P)



Productia Teatrului Sala Mică - Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda
cu FLORIN VIDAMSKI
regia MIHAELA PANAINTE
23, 24 MAI 2015, ORA 18.00, SALINA TURDA (intrarea Durgău - Aleea Durgău, nr. 7)
Rezervari bilete: 0364 260 940 (între orele 9.00 - 17.00);  0748827432; biletmaster.ro: https://www.biletmaster.ro/ron/Production/88353/Iona
Preţ bilet 40 RON
Preţ cu reducere pentru elevi, studenţi si pensionari 20 RON
IMPORTANT !
Spectatorii din Cluj se pot deplasa cu autocarul (Cluj - Salina Turda şi retur), costul transportului este de 14 RON (dus-întors). Când rezervaţi biletul, anuntaţi, vă rugăm, şi rezervarea locului în autocar. Autocarul va pleca spre Salină la ora 17.00, din faţa Teatrului Naţional Cluj-Napoca  (intrarea principală)
Spectacolul „Iona” s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Salinei Turda. Producţia Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti.
„Iona e poezie pură, Iona parcurge un spaţiu iniţiatic şi revine în lume, poate tranformat, poate capabil de a se raporta la ceilalţi, altfel”- a declarat regizoarea Mihaela Panainte .
”Un proiect curajos şi incitant, o provocare frumoasă. Pentru mine acest drum către spectacol a dezvăluit o triplă întâlnire: cu regizoarea Mihaela Panainte – un animator de teatru talentat, care aduce un aport viu şi extrem de original în peisajul teatral românesc; cu textul lui Marin Sorescu – o tulburătoare adâncime, o complexitate ameţitoare a sensurilor şi o mare confruntare pentru orice actor; iar cea de-a treia, cu spaţiul acesta fenomenal din adâncul salinei, care se potriveşte perfect textului”, a mărturisit Florin Vidamski.


    Trimite prin e-mail