sâmbătă, 30 mai 2015

Publicat la 5/30/2015 01:00:00 p.m. de Anonim

Festival de tradiţie al maghiarilor medieșeni


Municipiul Mediaş va găzdui, în data de 6 iunie, Festivalul Dansurilor Populare Maghiare „Vándorcsizma”, manifestare ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie.
Evenimentul este organizat de Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania - organizaţia judeţeană Sibiu, în colaborare cu Asociaţia Tinerilor Maghiari din Mediaş şi formaţia de dansuri populare „Gyöngyvirág”.

Festivalul Dansurilor Populare Maghiare va debuta cu defilarea ansamblurilor participante, pe traseul Casa Millenium - Piaţa Corneliu Coposu. După ce se vor aduna în Piaţa Primăriei Mediaş, ansamblurile vor susţine un scurt program artistic comun, iar apoi se vor deplasa în zona de agrement Greweln, acolo unde este programat spectacolul propriu-zis. Participanţii vor evolua pe scena special amenajată, într-o locaţie în care sunt aşteptaţi să fie prezenţi sute de medieşeni. „Festivalul se va desfăşura în Parcul Greweln, cu începere de la ora 15.00. Înainte de acesta, de la ora 12.45, va avea loc o paradă a portului popular în faţa Primăriei Mediaş. Tradiţia este respectată şi de această dată, iar concursul de gătit gulaş se va desfăşura în timpul festivalului, după care, spre seară, după degustare, se va afla şi echipa câştigătoare“, au anunțat organizatorii. (A.P.)
    Trimite prin e-mail