vineri, 15 mai 2015

Publicat la 5/15/2015 07:30:00 a.m. de Anonim

ECO-SAL promovează colectarea selectivă a deşeurilor în nordul judeţului Sibiu


Angajații ECO-SAL vor sta de vorbă cu elevii și preșcolarii din câteva zeci de unități de învățământ din nordul județului Sibiu despre colectarea selectivă a deşeurilor.


Autor: Alex PÎNTEA

Pe parcursul lunii mai, operatorul de salubritate ECO-SAL, desfășoară o acțiune de promovare a colectării separate a deșeurilor de ambalaje în grădinițele și şcolile cu clase primare din localitățile situate în zona de nord a județului Sibiu.

40 de locații

Practic, angajaţii ECO-SAL vor merge în aproximativ 40 de unităţi de învăţământ din toate localităţile în care operează societatea. Elevilor li se va prezenta modul în care trebuie procedat cu fiecare tip de ambalaje, cum trebuie depozitate acestea, cum anume sunt colectate de către societate şi ce se întâmplă ulterior cu aceste deşeuri.

Informaţii utile

Scopul campaniei derulate de către societatea ECO-SAL este acela de informare a generaţiei tinere asupra importanţei colectării separate a deşeurilor dar şi a impactului asupra mediului înconjurător. Ideea de bază este că educaţia în acest domeniu trebuie pornită de la cea mai fragedă vârstă. „Pentru că ne dorim ca acest proces atât de important pentru protecția mediul înconjurător să fie cunoscut de către generația tânără, dar și respectat, am stabilit vizite în fiecare unitate de învățământ din localitățile unde operatorul de salubritate își desfășoară activitatea. Astfel, prin prezentarea aspectelor importante ale colectării separate, determinăm tinerii să țină cont de separarea deșeurilor de ambalaje și îi învățăm să asocieze deșeurile cu culorile specifice fiecărui container” a explicat Anca Băra, purtătorul de cuvânt al operatorului de salubritate.

Mascote speciale

Pentru a se face mai bine înţeleşi şi pentru a le putea explica celor mici scopul campaniei, în fiecare unitate de învăţământ angajaţii ECO-SAL vor merge însoţiţi de trei mascote, fiecare reprezentând un tip de deşeuri, plastic-metal, hârtie şi sticlă. „Cu ajutorul a trei voluntari, care vor purta costume reprezentând hârtia/cartonul, plasticul/metalul și sticla, mascote special create pentru a atrage atenția, sperăm să reușim să îi aducem pe copii mai aproape de scopul acțiunii noastre. Mascotele ne vor însoţi în fiecare unitate de învăţământ pe care o vom vizita”, a mai menționat Băra. Acțiunea de promovare a colectării separate a deșeurilor de ambalaje se va desfăşura şi în municipiul Mediaş, la începutul lunii iunie. Vizate vor fi, de această dată, doar grădiniţele din oraş.
    Trimite prin e-mail