joi, 2 aprilie 2015

Publicat la 4/02/2015 06:20:00 p.m. de Redacţie

Cu capul sus! Gaz Metan Mediaș a încheiat sezonul regulat cu o victorie în faţa Energiei Târgu-Jiu

Fără tandemul Navickas-Djurkovic, primul accidentat, iar al doilea plecat de la echipă, alb-negrii păreau victimă sigură în faţa Energiei, formaţie calificată în Final Four-ul EuroChallenge. În teren lucrurile au stat, însă, cu totul altfel!


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii au obţinut o victorie muncită, la capătul unei partide în care au dat recital de la distanţă. Gaziştii au început tare partida cu Energia, s-au desprins la nouă puncte după primul sfert, iar la pauza mare au condus cu un neverosimil 53-37. După un sfert trei echilibrat, oaspeţii au forţat în decisiv, s-au apropiat la doar două puncte în ultimul minut, însă Gaz Metan a rezistat şi a câştigat în cele din urmă cu 97-93. Nikola Siladji a fost cel mai bun om al formaţiei sale. Acesta a reuşit 31 de puncte şi 11 recuperări, având șapte reuşite de la mare distanţă. De altfel, alb-negrii au înscris de 16 ori de la mare distanţă. Aliaksandar Pustahvar a avut şi el 31 de puncte, Maksim Kovacevic a reuşit 23, Niksa Nikolic a avut 10 puncte,  iar Vladislav Solopa a marcat alte două. În urma acestui succes, Gaz Metan a încheiat sezonul regulat pe poziţia a noua, în afara play-off-ului.

Au demonstrat caracter

La finalul partidei câştigate în faţa echipei din Târgu-Jiu, antrenorul asistent Mihai Popa a ţinut să le dedice victoria fanilor care au încurajat echipa pe tot parcursul sezonului. „Suntem foarte bucuroşi că am putut să încununăm un sezon de şi am putut termina cu o victorie. Sperăm că am reuşit să bucurăm aceşti fani minunaţi care aproape meci de meci au umplut sala. Dăruire şi încredere! Aşa se poate explica victoria cu Energia Târgu-Jiu. Am arătat că, totuşi, în acest campionat meritam mai mult respect din partea celorlalte echipe. Ne-am comportat foarte bine, băieţii au dat dovadă de un caracter extraordinar, au jucat fiecare meci la victorie şi s-au bucurat împreună pentru fiecare succes obţinut“, a conchis Popa.

Sezon mulţumitor

Antrenorul principal Ovidiu Teleabă s-a declarat mulţumit de evoluţia formaţiei sale în acest sezon, având în vedere greutățile financiare. „Nu ştiu dacă se putea mai mult, dar eu sunt foarte mulţumit de aceşti băieţi, de rezultatele pe care le-am obţinut. La începutul campionatului, multă lume ne vedea retrogradaţi, iată că nu s-a întâmplat aşa, băieţii au avut caracter, s-au dăruit pe teren şi au obţinut nişte victorii împotriva unor echipe mult mai bine clasate. Eu spun că acest sezon a fost mai mult decât în onorabil, în condiţiile pe care ştim cu toţii că le-am avut“, este de părere Teleabă.

Djurkovic, în Macedonia

Pivotul Marko Djurkovic a semnat cu Rabotnicki, formaţie care se află pe poziția secundă a sezonul regulat din Macedonia. Jucătorul sârb a şi părăsit România pentru a se alătura noii sale echipe. Djurkovic a avut la Mediaș medii statistice de 15,9 puncte, 10,7 recuperări și două pase decisive pentru o eficiență medie de 17,4 unități pe meci.
    Trimite prin e-mail