joi, 9 aprilie 2015

Publicat la 4/09/2015 02:25:00 p.m. de Anonim

Concursuri naţionale găzduite de Biblioteca Municipală Mediaș


Sub genericul „Chimia... altfel” a fost vernisată, luni, la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”, o expoziţie de pictură, desen şi fotografie.

Aceasta a făcut parte din concursul naţional „Chimia -  știinţă sau magie?”, ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie. Concursul naţional organizat de către Clubul Copiilor Mediaş în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret s-a bucurat anul acesta de o participare record. La cele patru secţiuni din cadrul concursului au fost înscrise peste 270 de lucrări din 25 de judeţe ale ţării.  Acestea au fost cuprinse într-o expoziţie organizată la biblioteca municipală, acolo unde elevii au realizat şi mai multe experimente chimice.
Miercuri, Clubul Copiilor Mediaş, în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, a organizat tot la biblioteca municipală concursul naţional de ecologie „Generaţia ECO – Terra”, şi acesta ajuns la cea de-a  IV-a ediţie. Concursul şi-a propus să antreneze un număr cât mai mare de elevi şi cadre didactice în diverse acţiuni ecologice care urmăresc educarea, formarea şi dezvoltarea unei conştiinţe ecologice la copii şi elevi. În egală măsură se doreşte valorificarea potenţialului creativ al elevilor şi copiilor prin organizarea unor activităţi artistice şi plastice care vizează exprimarea liberă a acestora. (A.P.)
    Trimite prin e-mail