vineri, 3 aprilie 2015

Publicat la 4/03/2015 01:34:00 p.m. de Redacţie

Britanicul care a ucis-o pe medieșeanca Luciana Maurer și-a recunoscut fapta!

În fața judecătorilor Înaltei Curți din Glasgow, Steven Mathieson a recunoscut, ieri, că a înjunghiat-o de 44 de ori pe prostituata medieșeancă Luciana Maurer , chiar în timp ce fiul său, în vârstă de doar 4 ani, dormea în camera alăturată.

Luciana MAURER | foto: STV
Potrivit postului de televiziune britanic STV, Mathieson, un vânzător de mașini din localitatea scoțiană Falkirk, le-a povestit autorităților că, în seara de 4 decembrie 2014, când soția sa ieșise în oraș, el a adus-o acasă pe medieșeanca în vârstă de 23 de ani
După ce a ucis-o pe Luciana, Steven Mathieson a mai chemat două prostituate, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani, pe care le-a violat în aceeași încăpere unde se afla cadavrul medieșencei ucise. Cele două tinere au reușit să fugă din casă, dezbrăcate, și au cerut ajutorul vecinilor care au chemat imediat poliția.
Bărbatul în vârstă de 38 de ani a pledat vinovat pentru uciderea Lucianei Maurer și răpirea și violul săvârșit față de celelalte două femei.
"Incidentele petrecute pe proprietatea din Springfield Drive au avut ca rezultat moartea unei femei și a lăsat alte două femei traumatizate și extrem de îndurerate, după ce au fost victimele agresiunii sexuale", a declarat detectivul inspector Dave Pinkney, citat de STV News.
Poliția le-a mulțumit celor două victime rămase în viață, precum și rudelor Lucianei Maurer, pentru că au dat dovadă de curaj și au sprijinit mersul anchetei. "Deși nimic nu le poate alina durerea, se pot consola măcar cu gândul că făptașul va fi condamnat", a adăugat Pinkney.
Inspectorul șef Paterson, comandantul poliției locale, a precizat: "Crima și apoi investigațiile noastre au avut un mare impact asupra comunității. Această mărturisire este o veste binevenită pentru cei care au fost afectați".

    Trimite prin e-mail