vineri, 27 martie 2015

Publicat la 10:13:00 de Redacţie

Porţi deschise la staţia de tratare a apei din MediașZiua Mondială a Apei a fost marcată la Mediaş prin organizarea Zilei Porţilor Deschise la staţia de tratare a apei.

Invitaţi au fost, de această dată, preşcolari şi elevi ai ciclului primar de la unităţile de învăţământ din oraş, care au avut ocazia să facă turul staţiei şi să vadă cu ochii lor toate procesele prin care trece apa ce ajunge apoi în casele fiecăruia. „Este o zi pe care noi o sărbătorim în fiecare an şi păstrăm această tradiţie. Anul acesta, am dedicat această zi pentru cei mai mici dintre locuitorii oraşului, copiii din clasa pregătitoare şi cei de la ciclul primar, în aşa fel încât ei să poată lua primele contacte cu ceea ce înseamnă apa, potabilizarea ei, economia de apă. Suntem convinşi că aceşti copii vor primi o educaţie sănătoasă în acest domeniu şi mă bucură interesul cadrelor didactice, al părinţilor şi bunicilor, pentru că se pare că ei vor fi generaţiile care se vor confrunta cu problema lipsei de apă”, a explicat Virgil Bucşe, directorul general al societăţii Apa Târnavei Mari.
Staţia de tratare a apei din municipiul de pe Târnava Mare a fost realizată în cadrul proiectului POS Mediu „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Aceasta asigură furnizarea apei potabile la standarde europene pentru aproximativ 50.000 de locuitori. (A.P.)
    Trimite prin e-mail