Ora Pământului va fi marcată în municipiul de pe Târnava Mare prin două evenimente deosebite.
Autor: Alex PÎNTEA
Este vorba de un concert de chitară la lumina lumânării organizat la Casa Gazelor Naturale, dar şi de o alergare nocturnă în zona BindeBubi. Organizatorii sunt compania Romgaz şi Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus. În România, este al şaptelea an consecutiv când are loc acest eveniment.
Eveniment inedit
Romgaz organizează sâmbătă seara, începând cu ora 20.30, la Casa Gazelor Naturale un concert de chitară la lumina lumânării. „Earth Hour este cel mai mare eveniment de mediu din istorie, un eveniment la nivel mondial ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Ora Pământului înseamnă mai mult decât gestul simbolic de a stinge luminile pentru o oră, este o invitaţie de a schimba lumea“, spun organizatorii evenimentului. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Hermann Oberth“ şi Biserica Evanghelică Mediaş.
Dăruieşte energie naturii!
Sâmbătă seara, de la aceaşi oră, va avea loc o alergare nocturnă în zona BinderBubi, organizată de către Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus. Ghidul va fi Ionuţ Anişca, un alergător constant al acestei zone. „Alergarea nu are natură competitivă, ci are rolul de a aduce oameni cu valori și interese similare împreună și de a promova cauza de mediu odată cu orașe din întreaga lume. Ne vom consuma energia alergând pentru o cauză de interes major pentru noi și mai actuală decât oricând. Totodată, crosul/alergarea simbolică este și o modalitate de a promova mijloacele de deplasare prietenoase cu natura și benefice pentru organism“, explică organizatorii.
La nivel mondial
În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie - Ora Pământului. Indivizi și comunități, companii și instituții din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră pentru a transmite un mesaj global. În România, ca şi în alte peste 150 de ţări de pe Glob, luminile vor fi stinse în toate instituţiile publice, în mod simbolic, la ora 20.30, totul pentru a încuraja reducerea consumului de energie. Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel mondial a atins o comunitate de două miliarde de oameni din peste 7.000 de oraşe şi 158 de ţări.