joi, 5 martie 2015

Publicat la 3/05/2015 04:27:00 p.m. de Redacţie

Femeia, sărbătorită altfel! Într-o galerie de artă, călare pe cai, vedetă la o şedinţă foto sau Miss Bikini pe pârtie

Ziua Femeii poate fi sărbătorită în nenumărate feluri. Pe lângă tradiţionalele buchete de flori şi cadouri, medieşenii pot să-şi surprindă altfel prietenele, iubitele, surorile sau mamele de 8 Martie. De Ziua Femeii, medieşencele pot să viziteze o galerie de artă, pot călări în natură la Copşa Mică, pot să devină modele pentru fotografii de excepţie, iar cele mai îndrăzneţe s-ar putea înscrie la un concurs de Miss Bikini pe pârtiile de la Arena Platoş, din Păltiniş.


Autor: Milu OLTEAN

Apropierea Zilei Femeii i-a pus pe jar pe mulţi medieşeni, aflaţi deja în goana după cel mai potrivit cadou pentru reprezentantele sexului frumos, indiferent dacă acestea sunt mame, soţii, fiice, prietene sau iubite. Tradiţia se cere respectată, astfel că orice bărbat ţine să-şi impresioneze femeile dragi din viaţă şi să le arate respectul şi dragostea cuvenită. Nu că nu s-ar cuveni ca alesele sentimente să fie date pe faţă tot timpul anului, dar parcă de 8 Martie e niţel mai altfel. De regulă, cel mai la îndemână cadouri sunt florile, neaoşe sau mai exotice, simple sau adunate în buchete sofisticate cu diferite decoraţiuni. Idei de cadouri sunt multe, de la bijuterii, la o cină la restaurant, dar femeia poate fi sărbătorită şi puțin altfel. De pildă, dragele noastre pot fi invitate la o galerie de artă sau la călărie în aer liber, ori de ce nu la o şedinţă foto mai deosebită. Poate chiar la un concurs de Miss Bikini pe pârtie.

Gratis la Galeria „Natură şi fantezie”

Pe artistul plastic Emil Mureşan l-am găsit trebăluind prin galeria de artă „Natură şi fantezie” din centrul oraşului, acolo unde aranja pe simeze cele mai recente lucrări, câteva portrete de doamne şi domniţe meşterite din materialul care i-a adus consacrarea, pânza de păianjen. În mod normal, galeria de artă e deschisă de luni până vineri, dar în acest an, ţinând cont că Ziua Femeii pică duminica, Emil Mureşan anunţă că le aşteaptă pe toate medieşencele amatoare de artă la galerie, chiar de ziua lor. Iar de ziua lor, nici nu încape vorbă ca femeile să plătească bilet. „Pentru mine este o bucurie şi o onoare să pot să le fac un cadou mai deosebit medieşencelor, dar nu numai lor, ci tuturor femeilor care doresc să vină la galeria de artă sâmbătă. Voi deschide galeria la orele 10, iar aceasta va putea fi vizitată în mod gratuit de toate doamnele şi domnişoarele. Pot să spun că m-am pregătit pentru acest eveniment, am o serie de lucrări noi, pe care le-am terminat chiar în aceste zile, este vorba de câteva portrete de femei, realizate din pânză de păianjen. Pe lângă acestea, în sălile galeriei pot fi văzute o serie de lucrări realizate de mine de-a lungul timpului, sculpturi, modelaje. Pentru a fi în ton cu primăvara şi Ziua Femeii, sunt expuse o serie de lucrări cu flori, iar toate acestea sper să fie un prilej de bucurie pentru toate femeile care vor alege să vină la galerie“, ne-a spus Mureşan.

Emil Mureşan anunţă că le aşteaptă pe toatemedieşencele amatoare de artă la galerie, chiar de ziua lor

Mit și muză

Deşi împlineşte în curând 85 de ani, artistul este plin de vitalitate şi spune că femeia este deopotrivă mit şi muză. „Femeia e o minune, un mit, ea dă viaţă şi de aceea a fost permanent o muză pentru mulţi artişti. Din alt punct de vedere, pentru un artist e mare lucru să aibă lângă el o femeie care să-i înţeleagă pasiunea şi care să-i ofere sprijin necondiţionat. Femeile merită toată dragostea şi aprecierea noastră, de aceea le doresc un sincer «La mulţi ani!»”, a spus Mureşan.

În şa, prin natură

Pentru amatoarele de adrenalină, acţiune şi relaxare în aer liber, un cadou cum nu se poate mai nimerit poate fi şi o vizită la Clubul de Echitaţie Transylvania din Copşa Mică. Clubul de echitaţie are instructori acreditaţi, padoc şi 14 cai, astfel că orice femeie poate primi cadou o jumătate de oră de călărie şi iniţiere în arta călăriei. Iar pentru cele care deja au abilităţi şi au mai practicat călăria, o zi frumoasă de primăvară şi o plimbare călare pe dealurile şi prin pădurile din zona Copşa Mică pot fi cel mai potrivit cadou de 8 Martie. „Ne-am gândit deja la 8 Martie şi este o variantă de cadou, aceea de a le oferi doamnelor şi domnişoarelor posibilitatea de a se familiariza cu tainele călăriei, sau chiar de a face o plimbare în natură.  Reprezentantele sexului frumos care ne trec pragul de 8 Martie o să aibă parte de 30 de minute de iniţiere în călărie, în padoc, acolo unde au posibilitatea să-şi dea seama ce înseamnă echitaţia. O şedinţă costă 25 de lei, mai puţin decât un mărţişor valoros şi cu pretenţii. În cazul în care există cineva care a mai călărit, stabilim o oră şi se poate ieşi pe un traseu de circa o oră, un traseu frumos în natură. La centrul nostru se poate petrece o zi minunată, aşa că aşteptăm toţi doritorii, dar mai ales doritoarele de distracţie”, a precizat Radu Tătar, administratorul clubului. Acesta glumeşte şi spune că anul acesta este târziu pentru a condimenta Ziua Femeii, dar spune că pentru la anul se gândeşte cum s-ar integra o trupă de stripperi printre cai şi şei, cu ocazia Zilei Femeii.

La Copșa Mică, orice femeie poate primi cadouo jumătate de oră de călărie şi iniţiere în arta călăriei

Femeia, vedetă de ziua ei

Dacă te gândeşti că orice femeie vrea să fie vedetă de ziua ei, atunci cel mai nimerit cadou poate fi o şedinţă foto realizată de un fotograf profesionist. Lumini, umbre, clădiri misterioase, ochi căprui sau albaştri, toate se pot regrupa artistic într-o fotografie, care să rămână o amintire vie peste timp. Cu ochiul format şi cu ştate vechi de plată în arta fotografică, fotograful profesionist Gina Ştef este gata să muncească de 8 Martie şi să se pună în slujba celor care vor să rămână cu o amintire mai altfel a Zilei Femeii din acest an. „Oricine este amator să ofere unei persoane dragi o şedinţă foto mă poate contacta pe Facebook, o să răspund cu drag oricărei solicitări. Iar pentru că este o ocazie mai specială stabilim şi un preţ modic, sub ce înseamnă o cină în doi în oraş. Ne auzim, stabilim detalii, alegem o locaţie şi ne vedem la o şedinţă foto de circa o jumătate de oră, o oră. Eu aş propune locaţii centrale, poate strada Honterus sau curtea Bisericii Evanghelice, dar nu mă limitez la nimic. Sunt deschisă la orice fel de propunere, fotografiile vor fi editate, prelucrate şi predate în câteva zile. Mă entuziasmează faptul că aş putea să cunosc oameni noi, să le ofer bucuria unei fotografii de calitate, care să fie o amintire frumoasă peste timp. Cred că orice femeie poate şi merită să fie vedetă de Ziua Femeii, iar o şedinţă foto poate să împlinească acest vis”, este de părere Gina Ştef.

Medieșencele se pot răsfăța la o ședință foto cu Gina Ștef,de unde vor rămâne cu o amintire mai „altfel“ a Zilei Femeii din acest an

Miss Bikini la Arena Platoş

Arena Platoș, situată la un kilometrude intrarea în stațiunea Păltiniș, le
provoacă pe medieșence să
se înscrie la Miss Bikini 2015
Pentru medieşencele amatoare de senzaţii tari şi fără inhibiţii, o modalitate de a se distra de Ziua lor este şi înscrierea la concursul Miss Bikini, care va avea loc pe pârtiile de la Arena Platoş, în Păltiniş. Potrivit organizatorilor, concursul se va organiza duminică, 8 Martie, și va fi compus din șase probe. Astfel, fiecare concurentă va trebui să treacă printr-o defilare pe catwalk, să facă o scurtă prezentare, iar mai apoi să se afle la startul concursului de slalom paralel. Urmează o probă în care fiecare concurentă va trebui să răspundă la trei întrebări, după care vor avea loc probele de îndemânare și talent. Ultima probă rămâne surpriză, susțin organizatorii, singurul indiciu dezvăluit fiind că în această probă va fi implicat un snowmobil. Câștigătoarea concursului va fi doamna sau domnişoara care adună cele mai multe puncte în toate probele concursului. Înscrierea la concurs este gratuită iar reprezentantele sexului frumos interesate de o adevărată aventură și distracție se pot înscrie în avans pe email, la adresa concurs@arenaplatos.ro sau în ziua concursului, începând cu ora 10, la faţa locului. Potrivit organizatorilor, peste 20 de concurente s-au aflat la startul concursului anul trecut.



Cadouri inedite

Asociația Phoenix Speranța Mediaș a lansat campania „Cadourile spheric de 8 Martie“. Cadourile realizate în atelierele Speranței pot fi achiziționate până pe 7 martie, în fiecare zi, între orele 12 și 14, în cadrul expoziției cu vânzare de la Restaurantul Traube din Mediaș, Piața Regele Ferdinand I, nr. 16, sau se pot comanda on-line pe www.spheric.ro. Gama de cadouri cuprinde lumânări cu imagini 3D, lumânări parfumate în vase de sticlă, cutii de bijuterii din lemn decorate manual, felicitări 3D, suporturi de lumânare cu decorațiuni și așa mai departe. „Creează-l tu sau lasă-te ajutat, fiindcă el trebuie să fie subtil, util, handmade, unic și să atingă sufletul... Trebuie să spună «Mulțumesc, te iubesc, te respect»... Înseamnă că nu poate fi decât un cadou «spheric» de la Asociația Speranța“, spun reprezentanții asociației.
    Trimite prin e-mail