joi, 26 martie 2015

Publicat la 3/26/2015 12:17:00 p.m. de Anonim

Astăzi încep lucrările de plombare pe Şoseaua Sibiului


Gospodăria Comunală a început să frezeze pe Şoseaua Sibiului şi va continua pe toată porţiunea din DN 14 care traversează oraşul. De astăzi, sunt programate să înceapă şi plombările propriu-zise. Ulterior, din luna iunie se vor turna şi covoare asfaltice, în conformitate cu graficul de lucrări aprobat.


Autor: Alex PÎNTEA

Operaţiunea de frezare a demarat luni dimineaţă, la intrarea în municipiul Mediaş dinspre Sibiu. Reprezentanţii municipalităţii spun că, pentru început, se va freza pe Şoseaua Sibiului, iar de astăzi va începe plombarea. „Lucrările de reabilitare a străzilor au demarat săptămâna aceasta. Este vorba de reparații - în prima fază prin plombări - şi am început pe Șoseaua Sibiului. Lucrările vor continua în lunile martie și aprilie pe sectorul de drum DN 14, care traversează orașul. Vom executa lucrări de plombare, iar ulterior, în momentul în care reușim să aducem carosabilul în stare circulabilă, urmează să turnăm și covor asfaltic, în conformitate cu graficul pe care îl avem de lucrări și în limita bugetului pe care îl avem anul acesta. La anul vom continua cu asfaltarea. Sper ca, până la finalul anului 2016, DN 14 să fie reabilitat în întregime“, a menționat Orosz Csaba, city-managerul municipiului Mediaş.

Au capacitate tehnică

Reprezentanții municipalităţii sunt de părere că Gospodăria Comunală are capacitatea necesară de lucru pentru ceea ce face în prezent. Pe de altă parte, însă, în momentul în care se va trece la turnarea de covoare asfaltice, la această societate se vor mai face angajări. „Pentru aceste lucrări, Gospodăria Comunală are capacitatea de lucru, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar. În funcție de volumul lucrărilor, se vor mai face și angajări. S-au făcut toate demersurile pentru repararea stației de asfalt. Aceasta este funcțională. Am gândit o modalitate de lucru, pentru a nu crea disconfort cetățenilor: se frezează două-trei zile, urmând ca lucrările care au fost executate să fie plombate“, a adăugat Orosz Csaba.



Studiu în lucru

La începutul anului în curs, Consiliul Local Mediaş a decis că Gospodăria Comunală se va ocupa în continuare până în luna iulie a anului în curs de administrarea şi întreţinerea drumurilor din municipiul Mediaş. Contractul prin care societatea a fost desemnată în anul 2008 ca operator de drumuri expira în data de 21 ianuarie. Însă prima şedinţă extraordinară din acest an a Legislativului Local a avut un singur punct de ordinea de zi. Acesta avea în vedere asigurarea continuităţii serviciului public de administrare şi întreţinere a drumurilor publice din municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou. De asemenea, în prezent este în lucru un studiu de fundamentare, un caiet de sarcini şi un model de contract, în vederea delegării activităţilor de administrare şi întreţinere a drumurilor publice. Documentul ar urma să spună dacă Gospodăria Comunală este cea mai bună variantă de operator de drumuri.

În insolvenţă

De la sfârşitul lunii august a anului trecut, operatorul de drumuri Gospodăria Comunală se află oficial în insolvenţă şi are un administrator special. Consiliul Local Mediaş a aprobat, în şedinţa ordinară desfăşurată luna august 2014, numirea acestuia. Cu zece voturi pentru, şase abţineri şi un vot împotrivă, a fost numită în această funcţie Lavinia Panu, cea care ocupă şi funcţia de director al societăţii.
    Trimite prin e-mail