miercuri, 11 februarie 2015

Publicat la 2/11/2015 02:57:00 p.m. de Redacţie

Reabilitarea arterei principale din Agnita, proiectul unei generaţii


Lucrările din cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea arterei principale a orașului Agnita“ s-au încheiat.



Autor: Cosmin PAL

Acesta a fost cel mai amplu proiect de dezvoltare derulat în Agnita în ultimele patru decenii. Astfel, s-a realizat reabilitarea și modernizarea arterei principale a orașului Agnita, cu o lungime de 4,418 km, ce va asigura legătura rutieră și preluarea fluxurilor majore de trafic între DJ 106 și DJ 105, respectiv DJ 105 cu DJ 141. Totodată, au fost reabilitate, extinse şi modernizate rețelele de distribuție a apei potabile şi de canalizare menajeră și pluvială.

A ajuns la final

Finalul proiectului a fost marcat, în această săptămână, de către primarul Ioan Dragoman, proiectanţi şi constructori, în cadrul unei întâlniri la care a fost prezent și subprefectul Lucian Radu, care a ţinut să felicite autoritățile locale pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii. „Avem satisfacția că toate provocările ivite pe parcursul derulării acestui proiect de importanță istorică au fost depășite. Dincolo de disconfortul pe care l-au suportat, am speranța că locuitorii orașului Agnita se vor bucura de beneficiile de durată pe care le aduc investițiile realizate prin intermediul proiectului“, a mărturisit Dragoman. Edilul şi-a exprimat speranţa că, în următorii şase ani, toate străzile din Agnita vor fi modernizate. El i-a mulţumit şi fostului primar Radu Curcean, căruia i se datorează obţinerea finanţării europene şi începerea proiectului.


În faza de recepţie

Pe 27 ianuarie, a început recepția la terminarea lucrărilor, iar antreprenorii estimează că, în funcţie de starea vremii, în prima jumătate a lunii martie vor remedia deficienţele constatate. Orașul Agnita a derulat, în perioada 11 februarie 2009 - 11 februarie 2015, proiectul „Reabilitarea și modernizarea arterei principale a orașului Agnita“, selectat în cadrul Programulului Operațional Regional 2007 - 2013 și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Lucrările la infrastructura rutieră au o garanţie de 10 ani după semnarea procesului verbal de recepţie, iar cele la reţele, de 20 de ani.
    Trimite prin e-mail