vineri, 16 ianuarie 2015

Publicat la 1/16/2015 11:17:00 a.m. de Redacţie

Primarul Nicolae Șușa, optimist pentru 2015

Proiectul de buget pentru anul 2015 este în lucru, în aceste zile, la Primăria comunei Șeica Mare.



Autor: Aurelian LUNGU

Nicolae ȘUȘA
Dacă planurile primarului Nicolae Șușa se vor îndeplini, comuna va beneficia de câteva investiții semnificative, mai ales în ceea ce privește infrastructura. „În această perioadă, împreună cu specialiștii din executiv, aleșii locali și ceilalți factori de răspundere care fac observații și propuneri, concepem proiectul de buget pentru 2015. Bineînțeles că încercăm să fim mai optimiști decât în anul trecut. Construcția bugetului trebuie să ia în calcul și structura bugetului național și cea a bugetului județului, care nu sunt încă elaborate, însă este cert că, pe partea de dezvoltare, anul acesta ne dorim să ducem la bun sfârșit modernizarea câtorva străzi din Șeica Mare, proiectul pentru parcuri și reabilitarea unui cămin cultural“, a menționat gospodarul comunei.
În total, sunt în desfășurare nu mai puțin de șase proiecte de parcuri la Șeica Mare și Boarta. După ce, anul trecut, administrația locală a investit aproximativ 10 miliarde de lei pentru asfaltarea a cinci străzi, în lungime totală de aproximativ 3 km, Nicolae Șușa speră să reușească, în 2015, să mai asfalteze cel puțin încă patru străzi. Tot anul viitor, școala cu clasele I-IV din satul Buia va avea o nouă magazie de lemne, în condițiile în care actuala anexă este foarte veche și nu mai prezintă siguranță. O altă investiție amplă, a cărei realizare depinde, însă, de finanțarea guvernamentală, se referă la reabilitarea și dotarea căminului cultural din satul Boarta. „Am depus un proiect în acest sens la Compania Națională de Investiții și, din fericire, acesta a fost declarat eligibil. Apoi am adăugat la dosar clarificările solicitate, astfel că acum așteptăm banii. Avem în vedere lucrări de finisare, la podea, tavan etc., dar și dotări precum mese și scaune. Desigur că totul depinde dacă Guvernul ne dă banii“, a precizat Nicolae Șușa (foto). 

La primăvară reîncep lucrările

Modernizarea străzilor din comună și crearea unor parcuri au fost apreciate de localnici. Investițiile vor continua și în 2015. Primarul Șușa s-a declarat mulțumit de ceea ce s-a lucrat până în prezent. El este de părere că proiectele vor fi finalizate anul acesta. „La sfârșitul anului trecut, starea vremii ne-a impus să oprim șantierele, ca să nu periclităm durabilitatea investițiilor, însă le vom relua la primăvară, probabil pe la sfârșitul lunii martie. Pentru a reîncepe lucrările, este nevoie ca temperaturile să depășească 5 grade Celsius pe timp de noapte. Altfel, asfaltul îngheață, puieții îngheață și lucrările nu ar putea fi de bună calitate“, explică edilul.
    Trimite prin e-mail