Majoritatea punctelor de colectare a deşeurilor din oraş vor fi reamenajate anul acesta de către societatea ECO-SAL. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local.
Autor: Alex PÎNTEA
Acestea vor fi împrejmuite, containerele vor fi amplasate pe o platformă, va fi montat un sistem de iluminat, dar şi unul de supraveghere video. Totodată, în fiecare punct de colectare va fi amplasat câte un panou informativ.
Iosif BALOG |
După normele europene
Operatorul de salubritate şi-a propus ca anul acesta să ducă la bun sfârşit un proiect ce are ca obiectiv amenajarea unor puncte de colectare moderne. Dintre cele 58 de containere subterane amplasate până în prezent în oraş, 42 vor fi amenajate anul acesta. „Obiectivele proiectului constau în realizarea împrejmuirii perimetrului punctelor de colectare, construirea unei platforme pentru amplasarea containerelor şi montarea unui sistem de iluminat şi supraveghere video. De asemenea, proiectul mai presupune şi montarea unui panou de informare în perimetrul punctului de colectare unde vor fi afişate informaţii de interes public referitoare la activitatea operatorului de salubritate“, informează Anca Băra, purtătorul de cuvânt al societăţii ECO-SAL. Proiectul tehnic şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii au fost aprobate luni de Consiliul Local Mediaş.
Prima campanie
Operatorul de salubritate ECO-SAL organizează, la începutul lunii februarie, prima campanie de colectare a deşeurilor periculoase şi a celor electrice şi electrocasnice, din acest an. Aceasta se va desfăşura timp de două săptămâni. În prima etapă, ECO-SAL va amplasa containerele mobile în cartierele cu blocuri, urmând ca apoi punctele de colectare să fie mutate în cartierele cu gospodării la case. Programul exact al campaniei poate fi consultat pe verso-ul calendarului distribuit de operatorul de salubritate la finalul anului 2014, pe www.eco-sal.ro sau pe facebook.com/ecosal.medias. „Îi așteptăm pe medieșeni să participe la campanie și să colecteze separat aceste deșeuri pe care le pot depozita gratuit la punctele puse la dispoziție. Acestea nu trebuie amestecate cu celelalte tipuri de deșeuri, având în vedere că procesul de reciclare diferă“, a precizat Iosif Balog, directorul general al societăţii ECO-SAL.