joi, 29 ianuarie 2015

Publicat la 1/29/2015 06:06:00 a.m. de Anonim

Căminul de bătrâni de la Biertan intră în legalitate



Un teren privat în suprafață de 1.100 de metri pătrați va fi expropiat pentru punerea în funcțiune a Centrului de Îngrijire și Asistență de la Biertan. Terenul este situat în extravilanul comunei Biertan, iar cei doi proprietari vor primi, cu titlu de despăgubiri, 657,8 lei din bugetul propriu al județului Sibiu. 


Autor: Aurelian LUNGU

Lucrările de construcție la Centrul de Îngrijire și Asistență au fost finalizate, cu excepția racordului la rețeaua de apă și canalizare, prevăzute inițial a fi realizate odată cu execuția lucrărilor de introducere a rețelelor de apă-canal ale comunei Biertan, lucrări nefinalizate la acest moment. În valoarea indicatorilor aprobați inițial nu au fost incluse valorile lucrărilor pentru utilități.
Stația de epurare a centrului a fost realizată fără autorizație de construcție și în lipsa titlului de proprietate asupra terenului. „Soluția privind suplimentarea bugetului în vederea realizării lucrărilor pentru utilitățile la care ne-am referit, exclusiv pentru obiectivul de investiții realizat deja, s-a impus întrucât la nivelul comunei execuția lucrărilor de canalizare a fost întreruptă. La acest moment, lucrările de execuție la stația proprie de epurare a centrului sunt finalizate, dar amplasarea și realizare acestora s-au făcut fără respectarea formelor și formalităților legale. În acest context, pentru punerea în funcțiune a obiectivului de investiții realizat, se impune cu necesitate intrarea în legalitate atât în ceea ce privește obținerea titlului de proprietate asupra terenului, cât și în privința obținerii autorizației de construcție modificatoare a soluției de amplasare a stației de epurare“, arată Ovidiu Fărcaș, directorul executiv al Direcției Tehnice, Investiții și Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Sibiu. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean care va avea loc în această după-amiază.
    Trimite prin e-mail