sâmbătă, 11 octombrie 2014

Publicat la 10/11/2014 02:52:00 p.m. de Redacţie

Proiecte câștigătoare pentru Axente Sever


Primăria Axente Sever investește fonduri europene pentru îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență, dar și pentru promovarea turismului și a culturii locale.


Autor: Aurelian LUNGU

Banii au fost obținuți printr-o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană. Primarul Marius Grecu a făcut eforturi pentru întocmirea unui proiect eligibil, derulat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Podișul Mediașului, asociație din care fac parte 15 localități din județele Sibiu și Mureș. 

Au semnat contractul

„Mă bucur să anunț semnarea contractului care înseamnă ducerea la îndeplinire a unui obiectiv la care țin foarte mult. La sfârșitul lunii mai, am depus un proiect pe GAL Podișul Mediașului, prin care dorim să achiziționăm o autoutilitară cu tracțiune integrală pentru pompierii din Axente Sever. În comuna noastră funcționează un Serviciu Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar această mașină îi va ajuta pe pompierii noștri să ajungă, în caz de incendiu sau alte urgențe, pe anumite străzi și în anumite zone unde intervenția era foarte dificilă până acum cu autospecialele mari. Sperăm ca în maxim două luni de zile să finalizăm achiziția“, a precizat edilul din Axente Sever. Proiectul a fost depus pe Măsura 322, a întrunit cel mai mare punctaj dintre cele șase proiecte selectate pentru finanțare în această sesiune, și are asigurată o finanțare eligibilă, nerambursabilă, de peste 26.600 de euro.

50.000 de euro

De asemenea, comuna a atras finanțare europeană pentru un proiect care va pune în valoare istoria și cultura locală. Proiectul „Pe urmele lui Ioan Axente Sever“ va fi derulat în perioada imediat următoare. Și acest contract, în valoare de 50.000 de euro, a fost semnat recent de către reprezentanții Primăriei Axente Sever. „În fiecare dintre cele trei localităţi componente ale comunei noastre vom monta câte o filigorie şi trei panouri electronice unde toţi cei interesaţi vor putea afla istoria comunei noastre“, detaliază Marius Grecu. Totodată, în cadrul proiectului este inclusă şi numerotarea străzilor cu numere şi nume, precum şi realizarea unui traseu pentru biciclişti care va lega Axente Sever de localităţile unde Ioan Axente Sever a călătorit.
    Trimite prin e-mail