joi, 9 octombrie 2014

Publicat la 10/09/2014 02:00:00 p.m. de Redacţie

Început dificil pentru elevii lui Teleabă

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaș a debutat cu stângul şi în campionat.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia antrenată de Ovidiu Teleabă a pierdut partida din prima etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, disputată în compania echipei Baschet Club Mureş, cu scorul de 89-68. Sâmbătă, alb-negrii au o misiune dificilă pe teren propriu, atunci când vor întâlni U Banca Transilvania. 

Probleme de efectiv

Cu doar opt jucători valizi, în condiţiile în care Gediminas Navickas, Doug Plumb, Ciprian Mihai şi Cătălin Funar au fost accidentaţi, alb-negrii au cedat primul sfert al confruntării de la Târgu Mureş cu 21-9. Sfertul al doilea a fost unul de mare luptă şi s-a încheiat la egalitate 23-23. Formaţia gazdă a câştigat apoi şi sferturile trei şi patru, reuşind să se impună la o diferenţă confortabilă de 21 puncte. Pentru Gaz Metan cel mai bun marcator a fost Nikola Siladji, autor a 27 puncte, 9 recuperări şi 5 pase decisive, în timp ce Aliaksandar Pushtavar a avut 14 puncte, 9 recuperări şi 5 pase decisive. „A fost o victorie meritată a celor din Târgu-Mureş, jucători valoroşi, cu experienţă. Una peste alta noi am avut o rotaţie scurtă, nu am putut folosi mai mulţi jucători, iar asta s-a simţit. Am avut jucători care au evoluat 40 de minute, au dat tot în teren, dar atât am putut“, a explicat tehnicianul Ovidiu Teleabă.

Misiune grea

Etapa cu numărul 2 a Ligii Naţionale Baschet aduce la Mediaş un adversar dificil. Gaz Metan va debuta în faţa propriilor suporteri în compania echipei U Banca Transilvania. Teleabă spune că speră ca până la partida de sâmbătă măcar doi dintre jucătorii accidentaţi să revină la antrenamente. „Aşteptăm să revină jucătorii accidentaţi, să putem pregăti şi noi un joc în condiţii normale, să putem juca un cinci la cinci la antrenamente. Până acum ne-am descurcat cum am putut, am avut opt-nouă jucători valizi. Sperăm să revină şi cei accidentaţi şi să ne apucăm de lucru pentru că avem multe de reparat şi de pus la punct, atât în faza defensivă, cât şi cea ofensivă“, mai spune Teleabă. Partida dintre Gaz Metan şi U Banca Transilvania se va desfăşura sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş.
    Trimite prin e-mail