joi, 23 octombrie 2014

Publicat la 10/23/2014 10:55:00 a.m. de Anonim

Egali cu vicecampioana

Gaz Metan a remizat 1-1 cu Astra Giurgiu, ambele goluri ale partidei fiind marcate din lovitură de la 11 metri. Ciprian Petre a deschis scorul pentru alb-negri, iar Gabriel Enache a egalat pentru giurgiuveni. Ambele formaţii au mai avut câte o bară în partida de duminică seara. Pentru gruparea de pe Târnava Mare urmează mâine o partidă în deplasare, în compania lanternei roşii a clasamentului Ligii I, Oţelul Galaţi.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au dominat prima repriză a partidei cu Astra şi au trecut pe lângă gol în minutul 18, atunci când lovitura liberă executată de Alexandru Curtean a lovit bara porţii lui Silviu Lung. Golul a venit în debutul reprizei secunde. Azdren Llullaku a fost lovit în careul de 16 metri, iar centralul a indicat punctul cu var. A executat şi a marcat Ciprian Petre. Peste 12 minute, oaspeţii au beneficiat şi ei de o lovitură de pedeapsă. Iulian Cristea a făcut henţ în careul de 16 metri, iar Gabriel Enache a transformat cu siguranţă lovitura de pedeapsă. Astra a avut şansa unui nou gol în minutul 73, însă şutul lui Florescu a lovit bara transversală a porţii lui Milos Buchta.

Punct important

La finalul partidei încheiate la egalitate cu Astra Giurgiu, tehnicianul alb-negrilor a comentat că formaţia sa a evoluat bine în special în prima repriză pe care a controlat-o. Cristian Dulca a mai spus că rezultatul este unul care le dă speranţe gaziştilor. „Revăzând meciul în minte, am făcut un joc destul de bun în prima repriză, dar în a doua ne-am retras. Am întâlnit o echipă cu jucători valoroşi şi cred că acest rezultat ne dă speranţe. Am venit după o înfrângere cu Petrolul, dar după un joc foarte bun pe care l-am făcut. Este un campionat foarte greu, iar returul va fi şi mai dificil decât turul. Vor fi foarte importante absenţele şi sper să stăm departe de accidentări“, a mărturisit Dulca.

Mulţumit de rezultat 

Autorul golului gaziştilor în partida cu Astra Giurgiu s-a declarat și el mulţumit de rezultatul obţinut. Ciprian Petre a adăugat, însă, că îi pare rău că formaţia sa nu a câştigat toate cele trei puncte puse în joc. „Noi luăm ca un rezultat pozitiv și acest egal. Am condus, ne pare rău că nu am câștigat, dar Astra este o echipă cu jucători valoroși. S-a decis până la urmă jocul la 11 metri, deși am mai avut ocazii și noi și ei. Suntem un grup unit și asta ne ajută să avem și rezultate“, a explicat Petre.

Meci greu

Gaz Metan Mediaș joacă, vineri, pe terenul „lanternei roşii“ a clasamentului, o formaţie care a înregistrat opt înfrângeri în primele unsprezece etape de campionat. Dulca știe că echipa sa va avea o misiune dificilă la Galaţi, în condiţiile în care întâlneşte o formaţie în suferinţă. „Ştim şi suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă dificilă la Galaţi, pentru că întâlnim o formaţie care nu se mai regăseşte faţă de anii trecuţi, când au avut stabilitate. Este o formaţie măcinată de problem manageriale, probleme de lot, probleme cu banii, o formaţie care poate cu noi îşi joacă ultima carte. Noi suntem pregătiţi pentru această deplasare, am discutat cu băieţii despre importanţa acestui joc şi sperăm să continuăm cel puţin ca şi atitudine, respectiv concentrare în evoluţia noastră“, a conchis tehnicianul alb-negrilor.

Vor cele trei puncte

Fotbaliştii lui Cristian Dulca sunt convinşi că pot învinge Oţelul în deplasare dacă vor face un joc bun şi vor rămâne concentraţi în teren. Mijlocaşul Cristian Todea crede că un succes depinde în bună măsură de evoluţia echipei şi determinarea de care va da dovadă. „Oţelul este o formaţie care nu a avut rezultate prea bune în ultima vreme, dar pe noi cel mai mult ne interesează jocul nostru. Doar jucând noi bine şi făcând un meci bun vom putea câştiga. Este important să fim noi în formă la ora jocului pentru a obţine cele trei puncte care sunt foarte importante pentru noi“ , a spus el.

Alegerile schimbă programul

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că programul etapei a XIII-a a Ligii I a suferit unele modificări, după ce Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a cerut ca în data de 2 noiembrie, când sunt alegeri prezidenţiale, să nu se dispute niciun meci. Astfel, Mediașul va întâlni Universitatea Cluj pe 1 noiembrie, la 15.30, pe teren propriu.
    Trimite prin e-mail