miercuri, 8 octombrie 2014

Publicat la 10/08/2014 02:37:00 p.m. de Redacţie

Au început cursurile

120 de medieșeni studiază în cadrul Şcolii Postliceale „Alma Mater“.


Autor: Alex PÎNTEA

Şcoala Postliceală „Alma Mater“ şi-a deschis porţile la începutul acestei săptămâni la Mediaş. 120 de elevi vor învăţa în cadrul celor patru clase ale şcolii. Două dintre acestea sunt cu specializarea Asistent medical generalist, o clasă este de Asistent medical de farmacie şi încă una propune specializarea Asistent manager unităţi hoteliere. „Într-adevăr, este o şcoală nou-înfiinţată. Sunt patru clase, două de Asistent medical generalist, o clasă de Asistent medical de farmacie şi o clasă de Asistent manager unităţi hoteliere. În total, avem un număr de 120 elevi“, a explicat Viorel Pasc, directorul Centrului Mediaş al Universităţii „Alma Mater“ Sibiu.

Invitat din Germania

La festivitatea de deschidere a anului şcolar a fost prezent şi un invitat din Germania. Este vorba de Jurgen Debus, preşedintele Auxila Akademie, o instituţie germană cu care Şcoala Postliceală „Alma Mater“ a încheiat un parteneriat. Prin intermediul acestuia, elevii din Mediaş vor desfăşura practica de specialitate la angajatori din Germania. Partenerul german „Auxila Akademie“ s-a angajat, în plus, să sprijine elevii școlii medieșene în învățarea limbii germane prin oferirea de suporturi de curs online și manuale, în oferirea de material didactic, iar la absolvire să faciliteze găsirea unui loc de muncă. „Partenerul nostru din Germania ne sprijină pe noi ca şi şcoală şi pe elevi în învăţarea limbii germane. Aceştia vor desfăşura practica de sfârşit de an în Germania, se vor familiariza cu sistemul de lucru de acolo, astfel încât la finalizarea studiilor li se va facilita găsirea unui loc de muncă în Germania“, mai spune Viorel Pasc. Cursanții pot achita taxele și în rate, pot beneficia de anumite reduceri, precum și de burse sociale sau de studiu.

O specializare

La sfârşitul săptămânii trecute au început cursurile şi studenţii de la Mediaş ai Universităţii „Alma Mater“ Sibiu. Pentru acest an şcolar există o singură specializare la Mediaş şi anume „Economia Comerţului, Turismului, Serviciilor şi Managementul Calităţii“. Cei 125 de studenţi vor urma cursurile universitare timp de trei ani. Cursurile se desfășoară pe str. Metanului nr. 1, în incinta Școlii Naționale de Gaz.
    Trimite prin e-mail