miercuri, 6 august 2014

Publicat la 8/06/2014 11:25:00 a.m. de Anonim

Taximetriștii și inspectorii auto, luați la puricat în Mediaș și Sibiu de către polițiști și lucrători RAR

Polițiștii rutieri și inspectorii Registrului Auto Român desfășoară, astăzi, ample acțiuni în municipiile Mediaș și Sibiu, în vederea reducerii riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului în regim taxi şi instructorilor auto autorizaţi. 

Analiza accidentelor rutiere produse la nivel naţional în semestrul I a relevat faptul că, deşi numărul accidentelor grave comise din vinovăţia conducătorilor autovehiculelor destinate transportului în regim de taxi se menţine la nivelul anului trecut, numărul persoanelor decedate a crescut de la două în anul 2013, la şapte în anul 2014.

"În cadrul acţiunii vor fi verificaţi şi instructorii auto autorizaţi, întrucât s-a constatat faptul că aceştia utilizează în procesul de pregătire practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, vehicule rutiere care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare, precum şi fără a deţine la bordul vehiculelor, pe toată durata efectuării pregătirii, documentele prevăzute de reglementările în vigoare", anunță subcomisarul Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Principalele obiecte ale acţiunii sunt reprezentate de: reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice, în cazul autovehiculelor taxi și școală; verificarea respectării legislaţiei rutiere, urmărindu-se cu prioritate sancţionarea: neacordării priorităţii pietonilor; neacordării priorităţii vehiculelor; conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice; nerespectarea traseelor stabilite de poliţia rutieră pentru pregătirea practică sau susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cât şi învăţarea conducerii unui autovehicul pe autostrăzi; vitezei excesive. De asemenea, polițiștii și angajații RAR verifică legalitatea transportului efectuat în regim de taxi şi urmăresc eliminarea activităţilor ilicite, precum şi verificarea legalităţii derulării procesului de instruire practică în vederea obţinerii permisului de conducere. (A. L.)
    Trimite prin e-mail