sâmbătă, 21 iunie 2014

Publicat la 6/21/2014 01:22:00 p.m. de Anonim

Utilități europene la Șeica Mare

Cei 4.300 de locuitori din Șeica Mare beneficiază de apă și canalizare la standarde occidentale. Serviciile sunt la nivelul celor din orașele Mediaș, Dumbrăveni și Agnita.



Autor: Aurelian LUNGU

Începutul verii a adus încă o veste bună pentru Șeica Mare. Operatorul regional de apă și apă uzată, S.C. Apa Târnavei Mari S.A. Mediaș, a preluat în administrare rețelele de apă și canalizare din comună. De curând am predat apa și canalizarea la Apa Târnavei Mari. Am avut ședința Adunării Generale a Acționarilor la Mediaș, unde s-a votat lărgirea ariei de delegare a operatorului regional pe comunele Șeica Mare și Alma. Avem aprobată și o hotărâre a Consiliului Local în acest sens. S-a semnat și contractul, iar furnizarea serviciilor este acum gestionată și reglementată de operatorul regional“, informează edilul Nicolae Șușa. Rezolvarea infrastructurii de apă-canal a fost unul dintre obiectivele lui Șușa.

Cadru legal

În ședința sa ordinară de la finalul lunii aprilie, Consiliul Local al comunei Șeica Mare a votat, la propunerea primarului Șușa, un proiect de hotărâre privind aprobarea condițiilor specifice comunei Șeica mare în aplicarea contractului de delegare, a listei bunurilor de retur pentru serviciul de canalizare, a tarifului la canalizare, a modului de facturare a cantităților de apă uzată menajeră deversată în sistemul public de canalizare de către utilizatorii care se alimentează din surse proprii. De asemenea, consilierii au aprobat condițiile specifice comunei Șeica Mare în aplicarea contractului de delegare, a listei bunurilor de retur pentru serviciul de alimentare cu apă, a prețului la apa potabilă și a Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Cinci puțuri

Furnizarea apei se face prin intermediul celor cinci puțuri forate, al căror debit total este suficient pentru toți consumatorii, în condiții de consum normal, explică Nicolae Șușa. „Suntem foarte mulțumiți că, de anul acesta, avem și un nou puț forat pentru alimentarea cu apă a comunei, executat cu ajutorul francezilor înfrățiți cu localitatea noastră. Ei au venit cu o cofinanțare de 4.000 de euro“, a mai menționat primarul.

Prin ADI

Comuna Șeica Mare se numără printre fondatorii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Apa Târnavei Mari“, înființată la Mediaș în decembrie 2008. Prin contractul de delegare, ADI „Apa Târnavei Mari“ îi oferă operatorului dreptul exclusiv de a furniza serviciile sale de utilități publice, precum și concesiunea exclusivă asupra sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare. La rândul său, S.C. Apa Târnavei Mari S.A. răspunde de implementarea programelor de investiții, întreține, modernizează, reabilitează și extinde sistemele și gestionează furnizarea. Tarifele pentru servicii sunt aceleași în întreaga arie de operare.
    Trimite prin e-mail