joi, 19 iunie 2014

Publicat la 6/19/2014 07:31:00 a.m. de Anonim

Emoții de rămas bun. Promoţia 2014 a Universităţii Alma Mater - Centrul Mediaș a avut cursul festiv la Sala Traube | FOTO

55 de absolvenţi ai Centrului Mediaş din cadrul Universităţii Alma Mater şi-au luat rămas bun de la anii de facultate. Numărătoarea inversă a ajuns la final pentru studenţii specializării „Economia Comerţului, Turismului, Serviciilor şi Managementul Calităţii“. Festivitatea de absolvire a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Sala Traube, în prezenţa rudelor, prietenilor, cadrelor didactice, dar şi a conducerii Universităţii. 


Autor: Alex PÎNTEA

Au fost fericiţi când au promovat examenele, s-au încurajat unul pe altul la greu şi au participat împreună la diferite activităţi studenţeşti. La sfârşitul săptămânii trecute, absolvenţii Facultății de Științe Economice, Sociale și Administrative, specializarea „Economia Comerţului, Turismului, Serviciilor şi Managementul Calităţii“ din cadrul Universităţii Alma Mater - Centrul Mediaş au avut cursul festiv. Prilej de emoţii, lacrimi şi multă bucurie. „Acest moment deosebit şi, în acelaşi timp, emoţionant nu este numai la adresa studenţilor, ci şi la adresa noastră, a tuturor cadrelor didactice şi nedidactice de la Universitate. Aş putea să compar un cadru didactic cu o lumânare, care se consumă în timp ce arde şi luminează calea tineretului, a celor care vin pe băncile facultăţii pentru perfecţionare“, a evocat profesorul universitar doctor inginer economist Nicolaie Georgescu, rectorul Universităţii Alma Mater. 


Cea mai bună promoţie

Promoţia de la Mediaş din acest an este cea mai bună dintre cele cincisprezece ale Universităţii Alma Mater, în urma centralizării tuturor rezultatelor obţinute de studenţi. În aceste condiţii, pentru conducerea Universităţii sibiene, prezenţa la Mediaş a fost un motiv de satisfacţie profesională. „Aş putea să spun că avem încă o bilă mare în zestrea noastră, cu ocazia acestei promoţii, pentru că mergem pe principiul că tot ce faci pentru tine piere după un timp, dar tot ce faci pentru ceilalţi din jurul tău rămâne. Am simţit încă o dată o satisfacţie profesională deosebită, mai ales că promoţia de la Mediaş, după statisticile actuale, este cea mai bună promoţie a acestui an dintre cele cincisprezece ale universităţii“, a mai amintit rectorul Nicolaie Georgescu.


La a treia specializare

Cea mai bună studentă dintre cei 55 ai specializării „Economia Comerţului, Turismului, Serviciilor şi Managementul Calităţii“ a fost Adela Deac. Medieşeanca aflată la cea de-a treia specializare încheiată a recunoscut că a avut emoţii, asta cu toate că festivitatea de absolvire nu a fost o noutate pentru ea. „A fost o onoare pentru mine. Pot să spun că eu sunt la a treia festivitate de absolvire, e a treia specializare pe care o termin. Nu a fost o noutate pentru mine acest tip de festivitate, dar, cu toate acestea, aceleaşi emoţii mi le trezeşte de fiecare dată. În ultimii trei ani au fost nişte momente foarte grele în viaţa personală care m-au făcut aproape să abandonez, dar până la urmă am reuşit să le depăşesc şi uite că am terminat prima“, a mărturisit Adela Deac. Șefa promoției 2014 a primit o diplomă de excelență pentru rezultatele deosebite obținute pe parcursul anilor de studenție în cadrul Facultății de Științe Economice, Sociale și Administrative.


De pe gazon, în amfiteatru

Printre absolvenţii specializării „Economia Comerţului, Turismului, Serviciilor şi Managementul Calităţii“ s-a numărat şi fotbalistul Sergiu Muth. Fundaşul Gazului Metan şi al Naţionalei de tineret a României a fost vizibil emoţionat. „Aş vrea să le mulţumesc tuturor profesorilor, tuturor celor care ne-au sprijinit în toţi aceşti trei ani de facultate. Cred că emoţii a avut toată lumea. A fost o zi specială. Este greu de comparat şcoala cu terenul de fotbal. Am trăit emoţii specifice studenţiei în aceşti trei ani, care au trecut foarte repede. La fotbal de abia acum va începe noul sezon, vom vedea ce va fi“, a explicat Muth. 


Într-o zi specială

Festivitatea de absolvire a studenţilor medieşeni ai Universităţii Alma Mater a avut loc într-o zi de vineri 13. Totuși, directorul Centrului Mediaş, Viorel Pasc, a explicat că ziua a fost una cu noroc pentru absolvenţi. „Chiar dacă a fost o zi de 13, a fost o zi cu noroc pentru absolvenţii Universităţii Alma Mater - Centrul Mediaş. S-au simţit emoţiile, au fost şi de o parte şi de cealaltă, dar aţi văzut că am reuşit să le trecem, am demonstrat că suntem oameni maturi, oameni serioşi, astfel încât am marcat acest prag al vieţii studenţilor noştri. Faptul că la Mediaş a fost cea mai bună promoţie din acest an nu poate decât să ne bucure. Pe parcursul celor trei ani de facultate, am primit mesaje că studenţii Centrului Mediaş sunt mai conştincioşi. Înseamnă muncă, învăţătură şi iar muncă“, a conchis Pasc.

prof. univ. dr. ing. ec. Nicolaie GEORGESCU | rector Alma Mater: „Aş putea să compar un cadru didactic cu o lumânare, care se consumă în timp ce arde şi luminează calea tineretului, a celor care vin pe băncile facultăţii pentru perfecţionare. tot ce faci pentru tine piere după un timp, dar tot ce faci pentru ceilalţi din jurul tău rămâne. Am simţit încă o dată o satisfacţie profesională deosebită, mai ales că promoţia de la Mediaş este cea mai bună promoţie a acestui an dintre cele 15 ale Universităţii.“




Mai multe fotografii de la cursul festiv al studenților de la "Alma Mater" puteți găsi pe pagina noastră de Facebook - https://www.facebook.com/MonitoruldeMedias
    Trimite prin e-mail