marți, 10 iunie 2014

Publicat la 6/10/2014 01:20:00 p.m. de Anonim

Cu lăncile, la braconaj


Polițiștii din Bazna au în lucru un caz de braconaj produs în comuna Bazna. Deocamdată, oamenii legii au reușit să-l prindă doar pe unul din cei patru suspecți.

Totul a pornit de la un sesizarea unui martor. "În noaptea de 7 iunie, Poliţia municipiului Mediaş a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că mai multe persoane braconează pe raza localităţii Bazna. Informaţia a fost verificată cu operativitate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, astfel că la faţa locului, la liziera pădurii au fost identificate două autovehicule, iar în pădure se auzeau mai multe voci, câini şi observate mai multe lanterne. Poliţiştii au observat patru persoane de sex masculin, procedând la somarea legală a acestora de a înceta activitatea", povestește subcomisarul Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Oamenii legii au reușit să-l imobilizeze doar pe unul dintre braconieri, un localnic în vârstă de 62 de ani. "Poliţiştii au procedat la urmărirea celorlalte persoane însă fără a reuşi imobilizarea sau identificarea acestora. Bărbatul imobilizat de poliţişti avea asupra sa o lance ascuţită cu vârf metalic, iar o persoană din cele urmărite a abandonat la rândul său un obiect asemănător. Cercetările în acest dosar sunt continuate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bazna în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, fiind efectuate verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 alin. 1 lit. b din Legea nr. 407/2006", a menționat Balteș. (A. L.)
    Trimite prin e-mail