joi, 5 iunie 2014

Publicat la 6/05/2014 11:29:00 a.m. de Anonim

Concurs de înot la „Delphin“

Clubul Sportiv „Delphin“ a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, un concurs intern la care au participat copiii înscrişi la cursurile de înot.


Autor: Alex PÎNTEA

Scopul a fost acela de a le dezvolta acestora dorinţa de a se întrece. Peste 35 de copii au fost angrenaţi într-un concurs de înot desfăşurat la bazinul clubului. Majoritatea practică înotul de circa şase luni şi se descurcă deja foarte bine. „A fost un concurs «de casă», cu copiii înscrişi la clubul nostru. A fost un concurs menit să le dezvolte puţin capacitatea şi chiar dorinţa de a se întrece, care a cam dispărut la copii în ultimul timp. În general, am fost mulţumită de ei, majoritatea vin de aproximativ şase luni şi ştiu deja să înoate două procedee, înoată destul de corect, iar asta este foarte bine“, a explicat antrenorul Despina Pelger. 

Util pentru sănătate

Înotul şi sportul, în general, este foarte important pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar antrenorii spun că de la vârsta de 5-6 ani practicarea unui sport este benefică. „Vrem să dezvoltăm ideea că un copil de la vârsta de 5-6 ani trebuie să facă un sport. În general, ne dorim să vină de ce în ce mai mulţi copii, vrem să îi apropiem de înot pentru că le face foarte bine“, adaugă Pelger. Clubul Sportiv „Delphin“, situat pe strada Sălciilor, organizează cursuri de iniţiere şi de perfecţionare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.
    Trimite prin e-mail