sâmbătă, 24 mai 2014

Publicat la 5/24/2014 02:39:00 p.m. de Redacţie

Șeica Mare: investiție în tradiție

Administrația comunei Șeica Mare a lansat un nou proiect pe fonduri nerambursabile, prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Microregiunea Hârtibaciu.


Autor: Aurelian LUNGU

Proiectul are în vedere achiziția de dotări pentru căminul cultural din satul aparținător Calvaser. „Mă bucur că am reușit să promovăm acest proiect care aduce beneficii întregii comunități locale. Într-un timp relativ scurt, vom avea un spațiu dedicat manifestărilor culturale, dar foarte potrivit pentru desfășurarea tuturor evenimentelor, fie că vorbim de spectacole, serbări școlare sau nunți. Căminul cultural va fi dotat cu instalație sanitară - centrală termică, boiler - mobilier, instalație de sonorizare și alte echipamente necesare. La această oră, proiectul a fost deja aprobat la nivelul GAL și este în faza de licitație“, a anunțat Nicolae Șușa, primarul comunei Șeica Mare. Prin Sub-măsura 413 - „Calitatea vieţii şi diversificarea economiei rurale“, Măsura 322 - „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“, comuna Șeica Mare a accesat 45.000 de euro nerambursabili, finanțare FEADR și națională.

2,2 milioane de euro pentru dezvoltare

Din teritoriul GAL Microregiunea Hârtibaciu fac parte 14 comune și un oraș: Alțîna, Bârghiș, Brădeni, Bruiu, Chirpăr, Iacobeni, Marpod, Merghindeal, Mihăileni, Nocrich, Roșia, Șeica Mare, Șelimbăr, Vurpăr și Agnita. Asociaţia are în componenţă persoane private şi firme, biserici şi administraţii publice, asociaţii şi pensiuni din Valea Hârtibaciului şi din împrejurimi. Grupul de Acţiune Locală a luat naştere în vara anului 2006 şi a fost înfiinţat ca asociaţie în mai 2007. „Împreună vrem să contribuim la dezvoltarea Microregiunii Hârtibaciu, care să protejeze natura noastră deosebită, dar sensibilă, să ţinem vii tradiţiile locale, să oferim vieţii locuitorilor o perspectivă mai bună“, motivează reprezentanții asociației. Valoarea proiectelor depășește suma de 2,2 milioane de euro şi reprezintă punctul de plecare pentru dezvoltarea regiunii.


Diplomă de onoare

Eforturile primarului Nicolae Șușa pentru promovarea tradițiilor și a vieții culturale a uneia dintre cele mai mari comune din județ se reflectă și în parteneriatul dintre administrația locală și Asociația Culturală „Florile Visei“, al cărei președinte este Doru Eugen Stoia. „Avem o colaborare foarte bună cu Asociația Culturală «Florile Visei». De curând am primit o diplomă pentru participarea și sprijinul acordat la spectacolul de Paști organizat de această asociație“, arată Șușa.


    Trimite prin e-mail