joi, 15 mai 2014

Publicat la 5/15/2014 01:10:00 p.m. de Redacţie

Participare record la crosul caritabil

Cea de-a IV-a ediţie a Crosului Binder a fost dedicată unui scop nobil. Ajutați de vremea bună, peste 180 de medieșeni au concurat și au donat pentru a le oferi copiilor sărmani o excursie la munte.


Autor: Alex PÎNTEA

Amatorii de mişcare au avut şansa, duminica trecută, să petreacă în natură câteva ore, întrecându-se la un cros de alergare pe un traseu ce poate fi parcurs și la pas.

Mulţi participanţi

Ediţia din acest an a Crosului Binder, având ca motto „Aleargă pentru tine şi aproapele tău !“, a strâns la start un număr record de participanţi. Peste 180 de medieşeni au participat la competiţia organizată pe dealul Binder. „Ne-am bucurat de vreme bună. Numărul de participanţi a fost depăşit comparativ cu ediţia precedentă. Mă bucur că au venit foarte mulţi elevi de şcoală generală, unii au venit cu părinţii… Asta a fost şi ideea crosului, ca lumea să înţeleagă să facă sport şi să îi sprijine pe cei tineri să facă mişcare, să facă o altfel de activitate decât cea din faţa calculatorului. Noi ne-am străduit să iasă totul bine şi consider că am reuşit să facem acest lucru“, a explicat Dan Caba, unul dintre organizatorii evenimentului.


Trasee şi categorii

Pentru ediţia din acest an, organizatorii au pregătit două trasee de alergare, unul cu lungimea de 4 km şi unul de 13 km. Cele două au promovat zona Binder Bubi şi un peisaj aerian al oraşului. Concurenții au fost împărțiți în două categorii, masculin și feminin. Persoanele cu vârsta sub 14 ani au putut participa doar însoțiți de părinți. „Cei care au mers la pas au parcurs obligatoriu traseul scurt. Concurenții au avut la dispoziție două ore şi jumătate pentru a termina traseele şi pentru a se întoarce în zona de finish. Echipamentul recomandat a fost o ținută sport și încălțăminte pentru alergare“, a mai spus Caba. 

Eveniment caritabil

Crosul Binder a fost organizat de  Asociaţia de Turism şi Ecologie „Dianthus“ în parteneriat cu Primăria Mediaş, prin Direcţia Muncipală pentru Cultură, Turism, Sport şi Tineret, şi cu sprijinul Hotelului BinderBubi Mediaş, magazinului naturist Eco-Life Mediaş, Contrast Publicitate, Crucea Roşie Mediaş, Ordinul Cavalerilor de Mediaş şi magazinul sportiv Fan Sport. Crosul a fost unul caritabil, cu suma adunată din donaţii şi taxa de participare, respectiv 2.240 de lei, se va organiza o excursie la munte pentru copiii cu posibilităţi financiare reduse.


    Trimite prin e-mail