joi, 29 mai 2014

Publicat la 5/29/2014 12:46:00 p.m. de Redacţie

Cristi Dulca n-ar lăsa Gazul pentru Steaua, dar cere garanții că nu vor mai întârzia salariile

Tehnicianul Cristi Dulca mai are contract cu gruparea de pe Târnava Mare până pe 30 iunie. Situaţia financiară a echipei cântărește cel mai mult în decizia pe care o va lua Dulca. El a ajuns și pe lista antrenorilor care ar putea prelua Steaua, însă nu crede că oficialii din Ghencea vor apela la el.


Autor: Alex PÎNTEA

Dulca şi-a dat acordul să continue cu Gaz Metan Mediaș şi în sezonul viitor. Tehnicianul îşi termină contractul cu gruparea de pe Târnava Mare la sfârşitul lunii iunie şi a anunțat că avea o discuţie cu persoanele din conducerea clubului, în care se va stabili dacă va continua sau nu la Mediaş. „Am avut o discuţie cu cei din conducere, acum aproximativ o lună, şi mi-am dat acordul să continui la Mediaş. Vom vedea în zilele următoare ce se va întâmpla. Eu mai am contract până pe 30 iunie. Sigur că mi-aş dori să continui, pentru că m-am obişnuit aici, am găsit un grup foarte bun. Chiar dacă vor pleca jucători, iar eu voi rămâne, sper să reuşim să facem o echipă bună, dar asta vom mai vedea“, a comentat deocamdată antrenorul.

Banii aduc performanța

Tehnicianul alb-negrilor spune că îşi doreşte garanţii că nu vor mai exista probleme cu salariile ca şi în acest sezon. Cristi Dulca susține că situaţia echipei a fost mult îngreunată de faptul că jucătorii au fost neplătiţi timp de mai multe luni. „O să avem o discuţie împreună cu cei din conducere în care să ni se ofere anumite garanţii că lucrurile nu vor mai fi cum au fost şi aici mă refer la partea financiară. Până la urmă, nimeni nu este vinovat, nici noi, nici jucătorii, nici cei din conducere că nu au putut plăti salariile. A fost o birocraţie întreagă vis-a-vis de aprobarea bugetului, de semnături… Acest lucru îmi doresc să îl discut cu cei din conducere: să ni se ofere aceste garanţii că lucrurile vor intra pe un făgaş normal şi atunci va fi, cu siguranţă, cu totul şi cu totul altceva. Noi nu am căutat vinovaţi, nu am încercat să ne ascundem în spatele evoluţiilor noastre proaste şi să spunem că nu suntem cu banii la zi, dar a fost foarte greu să lucrez cu 30 de jucători şi să îi motivez meci de meci, zi de zi“, recunoaște el.

Nu merge la Steaua

De câteva zile, numele lui Cristi Dulca este vehiculat printre cele ale antrenorilor care ar putea prelua Steaua, după ce Laurenţiu Reghecampf a plecat în Arabia Saudită, la Al Hilal. Tehnicianul s-a declarat onorat că se discută şi despre el, dar nu crede în posibilitatea de a antrena în Ghencea. „Am rămas surprins vis-a-vis de vehicularea numelui meu, pentru că încă mai am contract cu Mediaş până la 30 iunie. Faptul că am fost propus pe această listă pentru mine este o onoare, dar nu cred că se va apela la mine, în condiţiile în care sunt foarte mulţi antrenori care au legătură cu Steaua şi care au o experienţă mult mai mare decât a mea“, a mărturisit tehnicianul.
    Trimite prin e-mail