joi, 22 mai 2014

Publicat la 5/22/2014 11:30:00 a.m. de Redacţie

Atestate la limba germană

58 de elevi ai Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth“ au primit, la începutul acestei săptămâni, diplomele care atestă că sunt buni cunoscători ai limbii germane.


Autor: Alex PÎNTEA

Atestatele sunt recunoscute la nivel european şi le dau dreptul celor care le deţin de a studia la orice universitate din Germania, Austria şi Elveţia. Atestatele de limba germană au fost înmânate elevilor într-un cadru festiv de către Birgitt Vanderleeden, coordonatorul știinţific pe Transilvania pentru limba germană din partea guvernului federal. „Este o oportunitate pe care secţia germană o oferă elevilor de a-şi demonstra pregătirea şi competenţele pe care le-au dobândit în cei 12 ani de şcoală germană pe care majoritatea dintre ei i-au făcut. Este o diplomă recunoscută de statul german, o diplomă cu care ei se pot oriunde, la fel ca şi cu certificatele de la Cambridge şi le sunt recunoscute competenţele. Una peste alta este rezultatul colaborării între şcoala noastră şi Consulatul german“, a explicat Teodora Ion, directorul Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth“.

Diplomă pe viață

Examenul pentru obţinerea atestatului de limba germană este coordonat de statul german şi se organizează din 1995 la Mediaş. Elevii au posibilitatea să urmeze şi un curs pregătitor pentru susţinerea testului Cambridge de limba engleză. Acesta se desfăşoară în cadrul liceului de opt ani, iar nivelul de pregătire a elevilor corespunde celor mai înalte standarde europene. Diploma obţinută este valabilă pentru întreaga viaţă.
    Trimite prin e-mail