joi, 17 aprilie 2014

Publicat la 4/17/2014 06:03:00 p.m. de Redacţie

Prof. univ. dr. Vasile Morar a devenit cetăţean de onoare al comunei natale, Dârlos

Profesorul universitar doctor Vasile Morar a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Dârlos. Distincţia i-a fost acordată la sfârşitul săptămânii trecute, într-un cadru festiv, alături de acesta fiind familia, prietenii şi reprezentanţi ai administraţiei locale din comuna situată la mică distanţă de Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Iniţiativa acordării acestui titlu a aparţinut Asociaţiei „Mediaşul pentru cultură“, condusă de Jenel Marin, fost student al profesorului, şi s-a constituit într-o veritabilă surpriză pentru acesta. „Pentru mine a fost o surpriză absolută! Nu am ştiut că se face aşa ceva. Dacă aş fi ştiut, nu cred că aş fi acceptat, asta o spun cu toată onestitatea. Nu îmi plac momentele publice în care sunt lăudat. Importante sunt faptele pe care le faci, nu vorbele pe care le spui, chiar dacă ele sunt adevărate. Pe de altă parte, însă, fiind acasă, în Dârlos, m-am simţit minunat, mai ales că am recunoscut în sală prieteni din copilărie, oameni pe care îi respect şi pe care îi voi duce în sufletul meu întotdeauna“, susţine Vasile Morar. 

Savant de renume

Născut în comuna Dârlos, Vasile Morar locuieşte de mai mulţi ani în Bucureşti, unde s-a afirmat în filosofie, morală și etică, în cadrul Universității din București, pe care a absolvit-o în anul 1967. A primit, în anul 1983, premiul Academiei Române „Simion Bărnuțiu“ pentru publicarea tratatului său de estetică, iar în 2001, lucrarea „Moralități elementare“ i-a adus prestigiosul premiu „Mircea Florian“.

    Trimite prin e-mail