joi, 10 aprilie 2014

Publicat la 4/10/2014 08:38:00 p.m. de Anonim

Porţi deschise la primărie | FOTO

Toate persoanele interesate au avut şansa, ieri, să vadă la lucru funcţionarii publici din cadrul Primăriei Mediaş. Nu oricum, ci „de aceeaşi parte a ghişeului“. În prag i-au aşteptat chiar primarul Teodor Neamţu şi viceprimarul George Petrescu. 


Autor: Alex PÎNTEA

În condiţiile în care săptămâna aceasta se desfăşoară la nivel naţional programul ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, sute de copii din municipiul Mediaş, elevi la şcolile generale şi liceele din oraş, au trecut pragul municipalităţii. Pentru aceştia a fost gândit un tur în clădirea Primăriei Mediaş, care a cuprins, printre altele, biroul primarului, arhivele, buncărul municipalităţii şi dispeceratul Poliţiei Locale.


Vizită în buncăr

Unul dintre punctele de atracţie a fost buncărul municipalităţii, acolo unde funcţionează punctul de comandă al Mediaşului. În respectiva locaţie a fost amenajat şi un mic muzeu care cuprinde dotarea tehnică folosită de-a lungul timpului de către Compartimentul pentru Situaţii de Urgenţă. „Ne-am gândit, împreună cu conducerea Primăriei, să facem cât mai atractivă această vizită şi să le prezentăm copiilor cât mai multe din activitatea noastră. În cazul meu, am prezentat punctul de comandă al municipiului Mediaş şi am încercat să organizăm aici un mic muzeu cu evoluţia dotării tehnice a situaţilor de urgenţă din oraş. Copiii au fost foarte interesaţi, au pus foarte multe întrebări, sper ca după această vizită să rămână cu o imagine mai bună despre instituţia noastră şi să afle ceea ce facem noi în Mediaş”, a explicat Ioan David, consilier de protecţie civilă în cadrul Primăriei Mediaş. 


Eveniment de tradiţie

Ziua Porţilor Deschise la Primăria Mediaş a devenit deja o manifestare de tradiţie. Evenimentul a fost organizat pentru al treilea an consecutiv.  „Este o tradiție frumoasă, de câțiva ani organizăm «Ziua Porţilor Deschise». Am o plăcere deosebită să mă întâlnesc cu copiii şi să le explic ce înseamnă Primăria, administraţia publică, ori care sunt responsabilităţile. Vin şi oameni maturi, din curiozitatea de a vedea cum arată insituţia, nu neapărat cu probleme. Per total, sunt mulţumit de aceste întâlniri”, a spus primarul Teodor Neamţu.


Aproape de cetăţeni

Scopul declarat al manifestării desfăşurate ieri a fost acela de a aduce municipalitatea mai aproape de cetăţean. Ideea de la care s-a pornit a fost aceea de a le oferi tututor celor interesaţi posibilitatea de a vedea cu proprii lor ochi cum îşi desfăşoară activitatea funcţionarii publici, dar şi primarul şi celelalte persoane din structura de conducere a Primăriei Mediaş. „Manifestarea a avut ca scop informarea cetăţenilor asupra modului de desfăşurare a activităţii în administraţia publică locală. Astfel, prin accesul liber în sediul Primăriei, fiecare persoană interesată a avut posibilitatea să vadă cum se lucrează în instituţie într-o zi obişnuită”, a precizat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail