miercuri, 9 aprilie 2014

Publicat la 4/09/2014 07:10:00 a.m. de Anonim

Mediaşul duce greul la europarlamentare

Democrat-liberalii sibieni se bazează pe zona de nord a judeţului în cursa electorală pentru Parlamentul European. Candidaţii PDL pentru europarlamentare se vor prezenta în 12 aprilie, la Sibiu.


Autor: Alex PÎNTEA

PDL Sibiu are un candidat pe poziţia 18 la alegerile europarlamentare din luna mai. Consilierul judeţean Daniela Cîmpean ocupă cea mai bună poziţie pe listă dintre toţi reprezentanţii organizaţiilor locale. Conducerea judeţeană se declară optimistă că va obţine peste 20 la sută dintre sufragii, iar un rol important ar trebui să-l aibă organizaţia locală din Mediaş, condusă de Teodor Neamţu.

Au început pregătirile

Sibiul va avea un scor peste media pe ţară, susţine Constantin Şovăială, secretarul general al organizaţiei judeţene, adăugând că au început pregătirile pentru campania electorală pentru europarlamentare. Şovăială se bazează pe faptul că PDL şi-a păstrat fieful electoral în nordul judeţului Sibiu, municipiul Mediaş fiind condus în prezent de un primar democrat-liberal. „Partidul şi-a propus 20 la sută. Noi, la Sibiu, ne-am propus mai mult. Suntem optimişti. Ne bazăm că vom lua voturi mai multe în nordul judeţului Sibiu, acolo unde avem o organizaţie puternică, avem primarul de Mediaş“, a amintit el.

Provocare şi responsabilitate

Daniela Cîmpean este, actualmente, consilier judeţean în comisia de cultură. Ea spune că participarea la alegerile europarlamentare reprezintă o provocare şi, în acelaşi timp, o responsabilitate. Obiectivul său general este acela de a apăra intereselor românilor în Uniunea Europeană, dar şi de a reuşi atragerea de fonduri europene în folosul comunităţilor locale. „Participarea la alegerile pentru funcția de europarlamentar reprezintă o provocare și o responsabilitate pentru mine. Cred că fiecare trebuie să activezeze într-un domeniu pe care îl cunoaște, pe care îl stăpânește, în care are expertiză. Principala activitate în Parlamentul European este cea legislativă. Experiența de avocat m-a făcut să percep în mod direct efectele negative pe care o legislație incoerentă, care dă loc la interpretare sau care este creată pentru a servi intereselor unui grup restrâns de oameni, le are. M-am alăturat astfel colegilor mei din PDL având ca obiectiv general apărarea intereselor românilor, sibienilor, în Uniunea Europeană și în special absorbția de fonduri europene în folosul comunităților locale. Trebuie o mai bună informare cu privire la acestea, identificate obstacolele absorbției mai multor bani europeni și ce trebuie să facă autoritățile din România mai bine sau diferit ca să le absoarbă“, a opinat Cîmpean.

Daniela Cîmpean (stânga) şi Raluca Turcan (dreapta)

Loc eligibil

Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL crede că poziţia Danielei Cîmpean este una eligibilă „pe termen mediu“. Mai exact, Raluca Turcan este de părere că sibianca are toate şansele ca în viitorii doi ani să ajungă în Legislativul european. „Sibiul are ca și candidat, cu șanse certe de a fi membru al Parlamentului European în viitorii doi ani, un om dedicat Sibiului, cu proiecte și respect în comunitate, un profesionist, un om decent și bătăios, pe Daniela Cîmpean. Locul obținut de organizația PDL Sibiu este un semn al încrederii în performanța și reușita politică pe care o vom avea. Este un sprijin pentru sibieni să aibă o voce credibilă și implicată în Parlamentul European. Este semnul unui parteneriat solid instalat între echipa PDL Sibiu și echipa PDL la nivel național“, a subliniat Turcan.
    Trimite prin e-mail