marți, 8 aprilie 2014

Publicat la 4/08/2014 05:51:00 p.m. de Anonim

Kromberg & Schubert îşi extinde producţia la Mediaş. Până la sfârşitul lunii aprilie, va mai fi dată în folosinţă o hală de 8.000 mp (P)

Kromberg & Schubert este o companie multinaţională ce activează în domeniul automotive şi care a reuşit în cei nouă ani de existenţă la Mediaş să aducă performanţa şi calitatea germană în Zona de Nord a judeţului Sibiu. La nivel de concern, anul trecut, compania a câştigat un important proiect care a fost repartizat la fabrica de la Mediaş. Astfel, unitatea creează noi locuri de muncă şi va avea încă o hală de producţie.


Autor: Aurelian LUNGU

Pe parcursul anului 2014, la Kromberg & Schubert Mediaş se vor face numeroase modificări în vederea începerii producţiei de cablaje pentru noul proiect. Încă de la sfârşitul anului trecut, a început construcţia unei noi hale de producţie. Cei 20.000 de metri pătraţi actuali nu mai erau încăpători pentru toate proiectele aflate în derulare, aşa că, până la sfârşitul lunii aprilie, va fi dată în folosinţă o hală suplimentară de 8.000 de metri pătraţi.

Provocare tehnologică

Noul proiect reprezintă o provocare pentru fabrica de la Mediaş, dar, în acelaşi timp, şi o recunoaştere a performanţei şi calităţii la nivel de concern. În plus, cu producţia de cablaje integrale pentru noul Audi A4, cifra de afaceri a companiei se estimează că va ajunge la 150.000.000 de euro. Pentru a atinge maximul de producţie estimat, numărul de angajaţi va fi, până la jumătatea anului viitor, de peste 3.000. 
În 2015, la Kromberg & Schubert Mediaş se vor produce în hala nouă cablaje pentru actualul model de A4 în diferite variante, pentru Volkswagen Golf şi Amarok. Actualul spaţiu de producţie este gândit pentru a găzdui noul proiect. Pe cele 12 benzi de producţie vor fi asamblate modulele pentru a se realiza întreg cablajul care traversează maşina. În plus, pe lângă procesele speciale existente deja, se fac pregătiri pentru optimizarea procesului de injecţie mase plastice şi instrucţiuni specifice pentru lucrul cu fire din aluminiu.  


Cursuri şi training-uri

Politica de resurse umane este în aşa fel gândită şi dezvoltată pentru a permite trecerea cât mai lentă la producţia unui cablaj mult diferit faţă de cel actual. În acelaşi timp, trebuie asigurat lucrul pe proiectele deja existente în fabrică. În acest sens, sunt perfectate numeroase cursuri şi programe interne pentru a instrui personalul necesar a fi repartizat pe noul proiect. Promovarea internă este de mult timp un proces consacrat în fabrica  Kromberg & Schubert Mediaş. Planuri de dezvoltare sunt definite şi configurate deja cu scopul de a instrui cât mai eficient, pentru ca angajaţii să poată ocupa poziţii cheie în noul proiect. Ca în fiecare an, au fost gândite cursuri şi training-uri în funcţie de nevoile de dezvoltare stabilite individual în urma procesului de evaluare. În plus, pe parcursul întregului an sunt organizate mai multe cursuri la care se poate înscrie orice angajat dornic de promovare sau încrezător în forţele sale, indiferent de poziţia pe care o ocupă. Toate acestea au ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de conducere şi coordonare de personal, îmbunătăţirea unor competenţe precum gândire analitică, inteligenţă emoţională sau pro-activitate. Un beneficiu deosebit a fost considerat de către angajaţi şansa de a participa la cursuri interne de limba germană sau engleză, aşa că şi în acest an sunt organizate asemenea cursuri.  

Ciprian HANEA | Director General:   „Cele două premii pe care le-am luat la începutul acestui an - «Fabrica anului 2013» şi «Premiul de excelenţă în calitate“, acordate de către concern în urma unei analize detaliate a întregii activităţi din anul 2013, nu fac decât să ne dea încredere în noi şi în reuşita acestui proiect foarte important pentru Kromberg & Schubert.“

Nivel calitativ ridicat

Perioada de producere a unor cablaje de probă a început deja de la sfârşitul anului trecut, ceea ce le oferă celor de la Kromberg & Schubert Mediaş extraordinara şansă de a face din timp ajustările necesare atât pentru producerea cablajelor la un nivel calitativ cât mai aproape de ţelul companiei – „Zero greşeli“, cât şi pentru gestionarea tuturor celorlalte procese directe sau auxiliare. Fiecare departament este implicat într-un mod cât mai activ, fapt ce are ca unic rezultat trecerea cât mai uşoară şi mai lipsită de neprevăzut la producerea în serie a noului cablaj. 

Încrezători în reuşită

„Avem încredere că implementarea noului proiect la Mediaş va fi o reuşită. Prin noua hală construită, Kromberg & Schubert Mediaş devine fabrica cu cel mai mare spaţiu de producţie din zonă. Cu peste 3.000 de angajaţi, vom fi din nou cel mai mare angajator din regiune. Suntem conştienţi că, pe lângă recunoaşterea performanţei atât la nivel de concern, cât şi local, acest nou proiect ne obligă. Trebuie să fim în continuare foarte buni, dar şi să aducem un plus de valoare comunităţii din care facem parte. Tot în acest context, aş vrea doar să mai declar că cele două premii pe care le-am luat la începutul acestui an: «Fabrica anului 2013» şi «Premiul de excelenţă în calitate“, acordate de către concern în urma unei analize detaliate a întregii activităţi din anul 2013, nu fac decât să ne dea încredere în noi şi în reuşita acestui proiect foarte important pentru Kromberg & Schubert“, ne-a declarat Ciprian Hanea, directorul general al companiei.

Experienţă şi inovaţie

Concernul Kromberg & Schubert şi-a început activitatea în 15 aprilie 1902, la Barmen (acum Wuppertal), când Paul Kromberg şi Schubert Ernst deschideau o fabrică de cabluri electrice izolate. Astăzi, concernul este prezent în 17 ţări de pe 4 continente. Important furnizor de cablaje electrice pentru industria auto, Kromberg & Schubert asigură în prezent şi cabluri speciale în comunicaţii şi tehnologie a datelor, precum şi tehnologia de automatizare.
Kromberg & Schubert Mediaş face parte din concernul Kromberg & Schubert. Prezent în 30 de plant-uri răspândite pe patru continente ale lumii, concernul are în prezent în întreaga lume un număr aproximativ de peste 26.000 de angajaţi.

Contact

SC Kromberg & Schubert România ME SRL
Şos. Sibiului nr. 186
551028 Mediaş, jud. Sibiu
Telefon: +40 (0)269 80 77 12
Fax: +40 (0)269 80 77 44
E-mail: KSRO-Me@kroschu.com
Web: www.kromberg-schubert.com
    Trimite prin e-mail