luni, 28 aprilie 2014

Publicat la 4/28/2014 01:17:00 p.m. de Anonim

21 de ani în eter. Primul post de radio din municipiul Mediaş a aniversat 21 de ani de activitate

22 aprilie a fost o zi deosebită pentru Radio Mediaş. S-au împlinit 21 de ani de când postul face parte integrantă din viaţa locuitorilor orașului. Pentru a marca aniversarea aşa cum se cuvine, colectivul redacţional le-a pregătit numeroase surprize ascultătorilor. Mediaş 725 emite şi în orașele Copşa Mică, Dumbrăveni şi Târnăveni, precum şi în toate localităţile arondate pe o rază de 40 de kilometri.


Autor: Alex PÎNTEA

A fost un moment cu emoţii pentru toată lumea, fie că vorbim de colectivul redacţional sau de invitaţii care au sărbătorit alături de echipa Mediaş 725. Aniversarea a început de dimineaţă în Turnul Forkesch şi a continuat pe tot parcursul zilei. „Radioul este o mare realizare a tatălui meu, Mihai Iuga, pe care noi vrem să o continuăm, să o ducem la 100 de ani dacă se poate şi să aducem un plus Mediaşului şi zonei. Din punct de vedere financiar, este cam greu, dar încercăm să facem faţă cu brio. Sperăm să vină vremuri şi mai bune!”, a mărturisit directorul general Silviu Iuga.

A doua casă

Pentru Adriana Muntean, Radio Mediaş înseamnă a doua sa casă. Aceasta spune că aniversarea a fost posibilă în primul rând datorită ascultătorilor şi colaboratorilor postului. „Este o aniversare la fel de importantă ca toate pe care am avut privilegiul să le sărbatoresc aici, în acest colectiv minunat! Fără vreo exagerare, pot spune că Radio Mediaş este a doua mea casă, având în vedere că aici mi-am petrecut mulţi ani minunaţi, am trăit alături de prietenii şi colegii mei evenimente importante, de care mereu ne vom aduce aminte cu multă plăcere. Aniversarea de 21 de ani nu cred că putea fi posibilă fără sprijinul ascultătorilor şi colaboratorilor noştri, cărora în mod deosebit vreau să le mulţumesc şi să le promitem că vom fi la înălţime şi în anii care urmează! La mulţi ani, Radio Mediaş 725!”, spune Adriana.

Vocea orașului

Radio Mediaş 725 înseamnă o mare familie și pentru Costy Schiau, care este mândru să aparțină echipei. „În urmă cu 21 de ani, eram la liceu şi, practic, din acel moment am crescut cu Radio Mediaş 725. A fost primul post local al oraşului şi i-a atras ca un magnet pe toţi medieşenii prin mesaje, telefoane în direct, dedicaţii muzicale, concursuri şi multe altele. 21 de ani pe frecvenţa de 88,1 au însemnat informaţii locale utile pentru medieşeni, o varietate de genuri muzicale şi, nu în ultimul rând, în aceşti 21 de ani Radio Mediaş a devenit vocea oraşului nostru. La mulţi ani echipei Radio Mediaş 725! Îndemn publicul medieşean să rămână fidel mass-mediei locale şi să rămână conectat pe frecvenţa de 88,1 FM!”, a exclamat redactorul.


Sărbătoarea ascultătorilor

Didy Aldea este şi el redactor cu vechime la Radio Mediaş 725. Pentru el, radioul reprezintă un mod de viaţă. „Pentru mine, Radio Mediaş 725 este un stil de viaţă, nu este un loc de muncă. Reprezintă un loc în care m-am regăsit, în care am petrecut multe momente frumoase, un loc în care m-am format, unde am cunoscut oameni frumoşi şi unde am învăţat că pentru a obţine roade muncind în folosul semenilor este nevoie de responsabilitate, entuziasm şi multă implicare. Totodată, există şi dorinţa de a şti, de a cunoaşte şi de a face educaţie. Mă bucur că în aceşti zece ani de când fac parte din echipa Radio Mediaş 725 am asistat şi am participat la maturizarea radioului”, a mărturisit el. 

Prima dragoste

Pentru Tatiana Albu, cel mai vechi redactor al postului, aniversarea a fost una deosebită. Munca de aici i-a permis să acumuleze cunoştiinţe şi informaţii într-o multitudine de domenii. „Radio Mediaş a împlinit 21 de ani. Suntem  mari, nu-i aşa? Pentru mine, radioul a fost, este şi va rămâne prima dragoste. Aici am reuşit să mă definitivez ca om. Nu este uşor să realizezi o emisiune. Îţi trebuie cunoştinţe, îţi trebuie curaj şi, mai ales, mult fler, căci a lucra cu oamenii şi pentru oameni este poate cea mai grea meserie. În anii care au trecut am învăţat multe: să iubesc ceea ce fac, să fac cu drag şi să respect oamenii. Am învăţat ce înseamnă munca în echipă, ce înseamnă prietenia, ce înseamnă să faci cu drag ceva, să respecţi ca la rândul tău să fii respectat. Dacă toate astea fi-vor învăţate/Restul o să vină de la sine-apoi/Şi-au să se-mplinească visurile toate/Ce le-aţi pus voi, ascultătorii, în noi!”, a improvizat „veterana” câteva versuri dedicate medieșenilor.

Obiectivitate şi transparenţă

Daniel Dăbăcan este cel mai nou venit în echipa Radio Mediaş 725. Tânărul crede că radioul înseamnă obiectivitate și transparență în prezentarea tuturor informațiilor. „Cei 21 de ani în FM-ul medieșean înseamnă foarte mult, atât pentru noi, cei care activăm în unul dintre cele mai frumoase job-uri de pe Terra, cât și pentru publicul larg și ascultător din zona de nord a județului, în raza celor 40 de kilometri în care poate fi recepţionat. Radioul înseamnă o a doua familie. Aduce un plus cotidianului, aduce mai multă culoare, mai multă muzică. Activitatea radiofonică presupune multă responsabilitate, însă, chiar și așa, nu o consider ca fiind un job, ci o pasiune… o mare pasiune, un vis care după ani de zile s-a împlinit. Pentru Mediaș și zona de nord a județului înseamnă în primul rând obiectivitate și transparență în prezentarea tuturor informațiilor. Vremurile de azi sunt așa cum sunt, însă, în ciuda tuturor obstacolelor, dăm tot ce e mai bun din noi și mergem mai departe. Mulțumim foarte mult, mulțumesc foarte mult tuturor ascultătorilor, pentru încrederea pe care ne-o acordă zilnic și pentru fidelitatea de a rămâne lângă noi, așa cum Radio Mediaș 725 a fost, este și va fi mereu alături de ei”, conchide Daniel.


Un loc la înălţime

Claudiu Micu, un alt redactor cu vechime al postului, a explicat că se bucură că poate fi parte a colectivului şi că îşi doreşte ca ascultătorii să rămână aproape. „Fac parte din echipă de 15 ani şi tot ce-mi doresc este să fim şi pe viitor alături de ascultătorii noştri, cu atât mai mult cu cât ei ne dovedesc zi de zi că sunt alături de noi. La mulţumim pe această cale şi le promitem că ne vom păstra locul la înălţime!”, a spus Claudiu.

Printre primele din România

Radio Mediaş 725 a emis pentru prima dată pe 22 aprilie 1993, la ora 13.13. A fost primul post de radio privat din Transilvania şi al șaptelea din țară. Denumirea stației se datorează faptului că, în 1993, municipiul Mediaş sărbătorea 725 de ani de atestare documentară. Radioul înființat de regretatul Mihai Iuga își are sediul în Turnul Forkesch, un vechi monument istoric, poarta de sud a cetăţii medievale. Radio Mediaş 725 emite pe frecvenţa de 88,1 MHz. Este un post de radio cu caracter informativ, un radio de companie, de divertisment şi este recepţionat pe o rază de 40 de kilometri în jurul Mediaşului.
    Trimite prin e-mail