miercuri, 19 martie 2014

Publicat la 3/19/2014 12:10:00 p.m. de Anonim

"Marea asfaltare" începe cu arterele principale

În următoarele săptămâni încep lucrările de reabilitare pe arterele rutiere din oraş.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea pregăteşte terenul pentru demararea asfaltărilor în Mediaş. Primele artere pe care se va interveni sunt Aurel Vlaicu, Brateiului şi Şoseaua Sibiului. Lucrările propriu-zise vor demara la sfârşitul lunii martie sau cel mai târziu la începutul lunii aprilie şi vor viza în primul rând străzile care se suprapun cu Drumul Naţional 14. În paralel, operatorul de drumuri va plomba străzile folosite de către mijloacele de transport în comun ale societăţii Meditur.

Încep cu DN 14

Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Mediaş a întocmit un plan de asfaltare în oraş, iar în condiţiile în care vremea o va permite, se va trece şi la punerea lui în practică. Conform planului de lucru, principala prioritate o reprezintă străzile care se suprapun în municipiul Mediaş cu traseul Drumului Naţional 14. Concret este vorba de Brateiului, Aurel Vlaicu şi Şoseaua Sibiului. „Anul acesta, prioritare vor fi străzile de pe Drumul Naţional 14, care se suprapun practic cu acesta. În această idee, am început deja pe strada Brateiului ridicări topo, iar în continuare o să ne concentrăm pe străzile Aurel Vlaicu şi Şoseaua Sibiului. După cum aţi văzut, vremea o permite, aşa că preconizăm că lucrările vor începe la sfârşitul lunii martie sau cel mai târziu la începutul lunii aprilie“, a anunțat viceprimarul George Petrescu.


Covor asfaltic şi plombe

Pe lângă aceste artere, operatorul de drumuri Gospodăria Comunală va interveni şi pe alte străzi importante din oraş. Totodată, se are în vedere şi asigurarea unor condiţii cât mai bune de circulaţie pe străzile folosite pentru transportul în comun de călători la nivelul municipiului. „În paralel, vom lucra şi pe alte străzi, cum ar fi Academician Ioan Moraru, Buziaş, Alba Iulia, în funcţie de situaţie, în funcţie de context, dar şi de urgenţa lucrărilor. Totodată, ne axăm şi pe străzile pe care mijloacele de transport în comun aparţinând societăţii Meditur se deplasează în municipiul nostru. Acestea sunt prinse într-un program de plombare“, mai spune viceprimarul municipiului de pe Târnava Mare.

Cumpără asfalt

Societatea Gospodăria Comunală deţine propria staţie de producere a asfaltului. Totuşi, în condiţiile în care aceasta nu a fost pusă deocamdată în funcţiune, viceprimarul George Petrescu spune că într-o primă fază se va apela la achiziţia de asfalt.
    Trimite prin e-mail