luni, 17 martie 2014

Publicat la 3/17/2014 01:28:00 p.m. de Anonim

Copșa Mică, la un pas de dezastru ecologic


20 de pompieri voluntari de la Copșa Mică, ajutați de șapte pompieri ai SVSU Axente Sever, șapte pompieri de la Detașamentului de Pompieri Mediaș și Ocolul Silvic Mediaș și câțiva locuitori de pe strada Târnăvioara au intervenit, sâmbătă, la un incendiu de proporţii pe o pășune din localitate. Primele estimări arată că au fost distruse aproape 80 de hectare de pădure.

Incendiul pornit din Micăsasa amenința să distrugă plantația de pe dealul din spatele fabricii Sometra. "Din fericire, acțiunea fermă și bine coordonată a echipajelor de pompieri și cetățeni din zonă a împiedicat acest lucru, limitând cu succes pagubele, care puteau să se transforme într-un adevărat dezastru ecologic pentru plantația forestieră din zonă", informează un comunicat remis de Birou Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei orașului Copșa Mică. Potrivit estimărilor șefului SVSU Copșa Mică, au ars aproape 80 de hectare de pășune. "Mulțumim și pe această cale colegilor pompieri care au ajutat la stingerea focului și sfătuim populația să renunțe la incendierea zonelor de pășunat, pentru că focul scăpat de sub control poate produce pagube de proporții în ecosistemul fragil al zonei Copșa Mică", mai avertizează reprezentanții Primăriei din localitate.
Pompierii medieșeni și cei din Dumbrăveni au mai intervenit, astăzi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială din Dumbrăveni.
La faţa locului au intervenit SVSU Dumbrăveni cu o autospecială şi Detaşamentul Mediaş cu două autospeciale. Surse citate de NovaTV au precizat că arde un uscător de cherestea, în jurul căruia s-a aprins lemnul. (A. L.)
    Trimite prin e-mail