vineri, 14 februarie 2014

Publicat la 2/14/2014 02:29:00 p.m. de Redacţie

Ziua Îndrăgostiților scoate din buzunarele românilor cel puțin 500 de lei

De la dulciuri, la îmbrăcăminte, bijuterii, excursii în afara graniţelor, momente de relaxare la cele mai în vogă spa-uri sau şedinţe foto speciale, românii s-au obişnuit să ofere persoanelor iubite, de Ziua Îndrăgostiţilor, cadouri în funcţie de bugetul pe care şi-l permit.

"Bugetul pentru Valentine's Day se încadrează între 500 de lei și 2.500 de lei, în funcție de destinația aleasă. În România, sunt căutate stațiunile montane — Sinaia, Predeal, Poiana Brașov — și unitățile de cazare care oferă și servicii de spa. Am avut câteva oferte speciale și pentru extern — Balul Johann Strauss de la Viena, minivacanțe la Veneția, Paris, Roma, Barcelona, Praga. Istanbul și Mamaia sunt încă două destinații pregătite special pentru Valentine's Day. Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt preferate de cuplurile care rămân în România', a precizat, pentru AGERPRES, directorul general al Bibi Touring Touroperator, Adrian Voican.
Cuplurile care vor opta pentru Balul de la Viena vor plăti 285 de euro/persoană. Pentru Paris, patru nopți de cazare cu mic dejun, transport avion, costă 470 de euro/persoană, iar pentru Veneția — 340 de euro/persoană. Cei care vor alege Istanbulul vor plăti pentru trei nopți de cazare cu mic dejun și transport avion 249 de euro/persoană. Pentru cei care aleg litoralul românesc, la Mamaia, la un hotel de patru stele, un pachet de trei nopți cu mic dejun plus masaj de relaxare și cină romantică ajunge la 373 de lei/persoană. Cuplurile care doresc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților pe pârtie pot alege Poiana Brașov, unde un pachet la un hotel de patru stele, cu două nopți cazare, cu mic dejun, plus cina romantică, va duce la un preț de 303 lei/persoană, iar la Predeal, la un hotel de trei stele, un sejur de două nopți de cazare cu mic dejun costă 192 de lei/persoană.
"Încă de acum 2 — 3 ani, românii au început să își formeze un obicei în ceea ce privește oferirea în dar a pachetelor turistice de Valentine's Day, numărul acestora fiind în creștere continuă, de la an la an. Anul acesta sperăm într-o creștere a numărului de cereri, mai ales datorită numeroaselor oferte speciale valabile de Valentine's Day, ce includ și servicii speciale ca, de exemplu, o cină romantică, o sticlă de vin sau de șampanie oferită, ședințe de masaj, acces gratuit la piscină, saună și jacuzzi. Ținând cont de durata redusă a sejururilor de Valentine's Day și de perioadă, valoarea medie alocată pentru aceste excursii este de destul de redusă, oscilând între 100 și 250 de euro/persoană, în funcție de destinația aleasă și serviciile incluse în pachet', a afirmat Marilena Chircu, director de agenție la Europa Travel.
Cele mai solicitate destinații pentru vacanțele de Valentine's Day sunt, la Europa Travel, cele din România, mai exact stațiunile situate pe Valea Prahovei și, de asemenea, Bulgaria. De exemplu, un sejur de două nopți cu cazare în pensiune de patru stele la Bran, cu mic dejun inclus, cu cină romantică, la care se adaugă muzică live, foc de tabără și atmosferă de petrecere, poate fi cumpărat la un preț de 265 de lei/persoană.
De Ziua Îndrăgostiților, și agenția de turism Christian Tour a pregătit oferte speciale pentru clienții săi. Astfel, fiecare cuplu care rezervă o vacanță Christian Tour în data de 14 februarie, primește cadou un voucher în valoare de 50 de euro. Voucherul poate fi folosit la achiziționarea ulterioară a vacanțelor Christian Tour. De asemenea, fiecare cuplu care rezervă o vacanță la Memento Kassiopi Resort din Insula Corfu, în ziua de 14 februarie, primește cadou o excursie în doi la Sidari — Canal D'Amour, care va fi efectuată în cadrul sejurului achiziționat.
"Comparativ cu anul trecut, am înregistrat o cerere cu aproximativ 20% mai mare, iar turiștii au început să se intereseze cu privire la pachetele de Valentine's chiar din luna decembrie. Valoarea medie pentru un sejur de trei nopți cu mic dejun la un hotel de trei stele și bilet avion inclus este de 199 de euro/persoană', a precizat directorul Brava Tour, Monica Zorzon. Oferta specială Brava Tour pentru Valentine's Day a inclus, pentru 199 de euro/persoană, trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun și bilet de avion (zbor direct) către destinații precum Paris, Roma, Verona, Veneția, Praga, Barcelona. În plus, cuplurile au putut opta pentru un pachet flexibil, de doar două nopți sau își pot prelungi sejurul.
Restaurantele și cafenelele oferă, de asemenea, prin intermediul site-urilor de reduceri, cine romantice pentru două persoane, cu meniuri personalizate, din care nu lipsește șampania sau cocktail-uri cu denumiri adaptate momentului, la prețuri cuprinse între 100 și 150 de lei.
Saloanele de specialitate promit, pentru 100 de lei, "răsfăț în cuplu în atmosferă romantică cu petale de trandafir, lumânări și aromoterapie, totul stropit cu două pahare cu vin roșu și ciocolată'. "Xoxo", cu apă de trandafiri, "Spice Chocolate Martini', cu ardei iute, sau "Love at first sight', care conține ingrediente "pasionale" sunt câteva cocktail-uri considerate a fi potrivite de Ziua Îndrăgostiților.
La Eden Spa, masajul în doi cu pietre vulcanice "Love Warming Hot Stone Massage for Couple" oferă, pentru 300 de lei, un moment de relaxare care vine la pachet cu răsfățul și senzualitatea. Tot aici, un pachet care include saună, jacuzzi și Valentine's Destress Back Massage, însoțite de șampanie și ciocolată, costă 150 de lei.
Cofetăriile și-au adaptat și ele oferta, punând în vânzare prăjituri în formă de inimioare, cu ciocolată sau căpșune, la prețuri pornind de la 5,5 lei. "Brown & Creamy', un tort elegant, precum simfonia primăverii, a fost special creat pentru astfel de momente. Cofetarii care l-au creat spun că alăturarea celor 'șapte note' — ciocolată neagră, cremă de vanilie, frișcă, arahide, unt, coajă de portocală și nucă — ne poartă în lumea muzicii, pentru 80 de lei/kilogram.


Pentru cei pentru care un simplu "te iubesc" pare banal, există site-uri cu mesaje ce pot fi trimise persoanelor iubite de genul: "Tu ești visul meu... unicul meu vis... aș vrea să te atrag în vâltoarea pasiunii să te strâng așa de tare încât TU și EU să devenim un singur suflet" sau, de ce nu, "Te iubesc așa de mult, încât inima mea bate odată pentru tine și odată pentru mine. Mă gândesc mereu la strălucirea ta, uneori cred că Dumnezeu a vrut să-și arate măiestria când te-a creat. Atingerile tale suave sunt asemeni atingerii unei picături de rouă pe petala unui trandafir în flacăra iubirii. Iubesc, iubesc, iubesc......e totuși omenesc!".
În afacerile online cu flori, primele trei luni dau tonul pentru tot restul anului pentru că sunt sărbătorile importante din perspectiva consumului de flori — 1 și 8 Martie, Valentine's Day sau Dragobetele, perioade în care comercianții realizează circa 25% din totalul vânzărilor. Așa că, cei care aleg să își împărtășească astfel sentimentele pot alege o cutie cu 39 de trandafiri roșii și o sticlă cu șampanie la 539 de lei, un buchet de iriși albaștri, împreună cu o cutie cu bomboane la 129 de lei, un buchet cu nouă trandafiri romantici pentru 159 de lei sau un "simplu trandafir' la 29 de lei. Pentru "un impact WOW", Flori de lux propune un cadou practic și romantic — trandafirul placat cu aur de 24 de carate, "un cadou pe care aleasa să îl poată păstra toată viața", pentru 260 de lei.
    Trimite prin e-mail