joi, 20 februarie 2014

Publicat la 2/20/2014 10:44:00 a.m. de Anonim

Licitaţie contestată. Modernizarea drumului Şeica Mare - Şeica Mică se mai amână

Aproape 11 milioane de lei din bugetul judeţului vor fi cheltuiţi pentru modernizarea drumului care leagă comunele Şeica Mare şi Şeica Mică. Însă procedurile trenează, după ce unul dintre ofertanţi a contestat licitaţia electronică. Odată atribuit contractul, lucrările ar trebui să dureze 24 de luni.


Autor: Mihai COLIBABA

Până la semnarea contractului vor mai trece încă trei săptămâni, au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, în exclusivitate pentru Monitorul de Mediaş. Asta, dacă nu cumva licitaţia va trebui reluată. „Documentaţia de licitaţie a fost înscrisă în SEAP. Procedurile de licitaţie sunt încă în desfăşurare. Pot să vă spun că au fost depuse zece oferte, însă s-a înregistrat o contestaţie. Prin urmare, contestaţia trebuie soluţionată în termenul legal, respectiv 20 de zile“, a precizat Ioana Nica, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Sibiu.

Pasul pe loc

În strategia sa multianuală, Consiliul Judeţean a prevăzut asfaltarea tuturor drumurilor de pământ. „Mi-am propus ca în acest mandat să reuşim asfaltarea tuturor drumurilor judeţene din Sibiu, pentru a ne putea bucura cu toţii de confort în trafic şi de un acces modern spre toate localităţile şi zonele“, spunea preşedintele Ioan Cindrea. Primarul comunei Şeica Mare, Nicolae Şuşa, este încă optimist că măsura va fi dusă la îndeplinire. „Cu Consiliul Judeţean ne înţelegem bine. Prin programul de asfaltare, din 2014 se va face drumul Şeica Mare-Şeica Mică, adică 7 km dintr-un drum judeţean în celălalt. Pe partea cealaltă sunt peste 20 km, deci un ocol mult mai mare. Acum, pentru noi e aceeaşi distanţă, fie că ne ducem la Blaj sau la Mediaş. Deci pentru Şeica Mare e foarte bine. Şi traficul o să crească, pentru că o să fie foarte mulţi şoferi care de la Cluj n-o să mai meargă prin Sebeş. Acum se face şi şoseaua de la Sibiu. Dinspre Cluj, cei care ştiu vor folosi scurtătura aceasta, apoi o pot lua spre Bucureşti pe Valea Oltului. Acum nu se poate circula cu maşina între Şeica Mare şi Şeica Mică, dar în doi ani se va putea, fiindcă proiectul are termen de execuţie doi ani din momentul licitaţiei, deci până în 2016 sau chiar mai repede. E o treabă bună“, crede Şuşa.

Drum de milioane

Proiectul de modernizare a DJ 142J Şeica Mare-Şeica Mică-DN 14B are în vedere modernizarea a 7,85 km de drum judeţean, din care o porţiune de 3 km este pietruită, dar depunerea sedimentelor a făcut-o impracticabilă, iar restul are o îmbrăcăminte asfaltică uşoară, şi ea foarte degradată. „Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 10.703.604 lei, fără TVA“, a mai adăugat Nica. Proiectul prevede refacerea fundamentului şi aplicarea unui strat de beton asfaltic gros de 4 cm. Suprafaţa carosabilă va avea o lăţime de 5,5 – 6 metri. După încheierea lucrărilor, ruta spre Blaj va fi scurtată cu 15 km, ocolind Copşa Mică.
    Trimite prin e-mail