marți, 25 februarie 2014

Publicat la 2/25/2014 05:30:00 p.m. de Anonim

În zodia ghinionului! Fotbaliştii Gazului au pierdut prima partidă oficială din 2014

Formaţia lui Cristi Dulca a debutat sub semnul ghinionului în returul de campionat. Aseară, alb-negrii au ratat două lovituri de pedeapsă în finalul partidei şi au primit gol la singura ocazie a timişorenilor, consemnată în penultimul minut de joc.  Etapa următoare, Gazul va întâlni în deplasare pe FC Vaslui.

Autor: Alex PÎNTEA

Partida de luni seara de la Mediaş a început cum nu se putea mai prost pentru gazişti. În minutul 3, Gaz Metan a rămas în zece oameni: căpitanul Cristian Todea a văzut cartonaşul roşu în urma unei lovituri cu cotul aplicate unui adversar. În inferioritate numerică, alb-negrii au controlat partida, iar în repriza a doua au ratat două lovituri de pedeapsă consecutive. Mai întâi, iordanianul Thaer Bawab a executat slab, în minutul 73, după un fault în careu asupra lui Jasmin Trtovac. Peste doar cinci minute, centralul a indicat din nou punctul cu var, după un henţ al lui Gorobsov. A executat Ciprian Petre, însă Nuno Claro, aflat în zi de graţie, a parat şi cea de-a doua lovitură de pedeapsă. Ocaziile s-au răzbunat în minutul 89, atunci când timişorenii au marcat golul victoriei prin Florin Nanu.

Fără explicaţie

La finalul partidei pierdute cu Poli Timişoara, tehnicianul Gazului Metan nu şi-a putut explica de ce jucătorii săi au reuşit contraperformanţa de a rata două lovituri de pedeapsă. Cristi Dulca a mai spus că îi pare că formaţia sa a scăpat punctele printre degete. „Noi suntem singurii vinovați pentru această înfrângere. Chiar dacă am evoluat în zece oameni din minutul 3, am beneficiat apoi de două penalty-uri, ambele ratate. A fost un joc nebun, am luat un gol pe final, iar Todea, care este cel mai cuminte jucător din Liga I, n-a avut nicio intenție să lovească adversarul la acea fază, jucătorul Timişoarei s-a dus cu capul în mâna lui. În prima repriză am mai avut un penalty la Bawab, dar nu mai putem să zicem prea multe, după ce am avut apoi două lovituri de la 11 metri. Îmi pare rău pentru că, în situația în care am fi câștigat, am fi făcut 30 de puncte și ne-am fi apropiat de zona cupelor europene, chiar dacă nu acesta este scopul nostru. E păcat că trec meciuri și nu luăm puncte care ne-au fost la îndemână“, a mărturisit Dulca.

Deplasare grea

Gruparea de pe Târnava Mare va juca următoarea partidă din campionat în deplasare cu FC Vaslui. Jocul este ultimul din runda cu numărul 21 a Ligii I şi se va disputa luni seara, de la ora 21.00.
    Trimite prin e-mail